Anadolu Efes, Bursaspor deplasmanında galip

ING Basketbol Süper Ligi’nin 13. haftasında Frutti Extra Bursaspor ile Anadolu Efes, Bursa’da karşı karşıya geldiler. Kıyasıya geçen mücadele sonunda 79-83‘lük skorla Efes galibiyetle ayrıldı.

Anadolu Efes, Bursaspor deplasmanında galip
19 Aralık 2021 - 19:30
Anadolu Efes; Micic, Buğrahan, Elijah, Singleton ve Petrusev beşi ile sahaya çıktı. İlk çeyrekte, Anadolu Efes cephesinde, Singleton ve Petrusev skora katkı verdi. Micic, skorer oyununu sürdürmeye devam etti. Kalan bölümde Buğrahan ve Elijah ile skor üretti ve Anadolu Efes, mücadelenin ilk 10 dakikasını 25-21 önde noktaladı. İkinci çeyrekte Bursaspor oyunun kontrolünü ele geçirmeye çalıştı .İkinci çeyreğin sonunda Bursaspor skoru dengeleyerek 41-41 eşitlikle sona erdi.

İkinci periyotta hücumdaki etkili oyununu sürdüren lacivert-beyazlı ekip, rakibinin hücumlardan boş dönmesini iyi değerlendirdi ve 18. dakikada farkı 7 sayıya çıkardı. Frutti Extra Bursaspor, kalan sürede Freeman'ın sayılarıyla farkı eritti ve soyunma odasına 41-41 eşitlikle girildi.Üçüncü çeyreğe her iki ekip de kontrollü başladı. Bir pozisyonun sonunda Anadolu Efes Başantrenörü Ergin Ataman, hakeme itirazlarını sürdürünce iki teknik faul alarak soyunma odasına gönderildi. Bu dakikadan sonra agresif bir oyun ortaya koyan mavi-beyazlı takım, final periyoduna 65-60 üstün girdi.Son çeyrek büyük çekişmeye sahne oldu. Needham ve Freeman'ın dış atışlarıyla maça ortak olan Frutti Extra Bursaspor, 34. dakikada skoru eşitledi:68-68. Rakibinin hatalarını iyi değerlendiren Anadolu Efes, son bölümde skor üstünlüğünü yeniden ele geçirdi ve salondan 83-79 galip ayrıldı.

Bursaspor’da Allerik Freeman 17, Andrew Andrews 14; Derek Needham, 12, Kevarrius Hayes 11 sayı kaydetti. Egemen Güven’in 9, Dave Dudzinski’nin 8 sayısı vardı.Efes’te Vasilije Micic 24 sayıyla oynarken Filip Petrusev 16, Elijah Bryant 13 sayı attı.Maçın sonunda çok kritik bir hücum ribaundu alan Chris Singleton 11 sayıya imzasını attı.


YORUMLAR

  • 0 Yorum