Anadolu Efes, basınla bir araya geldi

Anadolu Efes Spor Kulübü Genel Direktörü Alper Yılmaz ve Başantrenör Erdem Can, 2023-2024 Sezonu Öncesinde Medya Mensupları ile Buluştu

Anadolu Efes, basınla bir araya geldi
17 Ağustos 2023 - 20:32

Anadolu Efes Spor Kulübü Genel Direktörü Alper Yılmaz ve Başantrenör Erdem Can; medya mensupları ile bir araya geldi. Alper Yılmaz ve Erdem Can’ın medya mensuplarının sorularını yanıtladığı toplantıda; Anadolu Efes Spor Kulübü’nün 2023 – 2024 sezonu planlamaları, transfer süreçleri ve gündemdeki diğer konularla ilgili bilgiler paylaşıldı.

“Erdem Can’la güzel bir sezon geçirmeyi ve uzun yıllar beraber çalışmayı umuyoruz”

Anadolu Efes Spor Kulübü Genel Direktörü Alper Yılmaz, kulübün yeni Başantrenör olarak Erdem Can ile anlaşmasını şöyle değerlendirdi: “Yeni sezon için çok heyecanlıyız. Erdem Can’ın NBA deneyimi ve Türk Telekom’daki performansı seçimimizde etkili oldu. Ayrıca Anadolu Efes olarak bir Türk hocayla çalışmaya öncelik veriyoruz. Her zaman en üst noktalara oynayan bir takım olarak, Erdem Can’la yeni başarılara ulaşabileceğimize inanıyoruz. Erdem Can başarıyı arzulayan, kariyer planını buna göre oluşturan bir antrenör. Takımın başına geçtiği günden bu yana beraber geçirdiğimiz iki ay içinde, doğru tercih yaptığımıza dair inancımız daha da pekişti. Güzel bir sezon geçirmeyi ve uzun yıllar beraber çalışmayı umuyoruz.”

“Büyük başarılara imza atmış bir kulüple çalışma fırsatı bulduğum için heyecanlıyım”

Erdem Can, “Anadolu Efes gibi büyük başarılara imza atmış bir kulüple çalışma fırsatı bulduğum için heyecanlıyım” dedi. Geçtiğimiz sezon Türk Telekom’da birlikte çalıştığı Tyrique Jones ve Erkan Yılmaz’ın Anadolu Efes’e transfer olmasıyla ilgili konuşan Erdem Can, iki oyuncunun da basketbol zekâsı yüksek, sahaya enerji koyan, kazanmayı seven oyuncular olduğunu belirterek, “İyi oynadıkları rollerinde daha yüksek performans göstereceklerine inanıyorum” dedi. Oyuncularla kurduğu ilişkiler üzerine de konuşan Erdem Can, karşılıklı güven duygusunu yaratmanın çok önemli olduğunu ifade ederek, “Bir koçun oyuncularıyla iyi iletişim kurması çok önemli.  Oyuncuların takımla bütünleşmesi, aidiyet hissetmesi, yaptığı işten zevk alması sürdürülebilir başarıda etkili oluyor” dedi.

“Türk oyuncuların daha çok süre alacağı bir takım kurmak istiyorum”

Erdem Can ve Alper Yılmaz, Anadolu Efes'in millî oyuncusu Doğuş Özdemiroğlu’nun sakatlığı hakkında da bilgiler verdi. Doğuş Özdemiroğlu’nun milli takımın hazırlık maçında sakatlandığı için üzgün olduklarını belirten Erdem Can, “Sezona başlarken önemli bir oyuncumuzdan yararlanamayacağız. Dönmesi zaman alacak. Bir oyuncuyu erken dönmesi için asla zorlamam; Doğuş’un yüzde 100 olmasını bekleyeceğiz. Ben Türk oyuncuların daha çok süre alacağı bir takım kurmak istiyorum. Doğuş bu anlamda önemli bir oyuncumuz. Onun yerine rotasyonda gerekli katkıyı sağlayacak bir oyuncuya bakıyoruz. Türk oyuncu rotasyonu için Burak Can Yıldızlı’yı kadromuza kattık. Bu işin finansal boyutları da var. Ayaklarımız yere basarak hareket etmek zorundayız” dedi.

“Bir guard bir de 4,5 numara transferi gündemimizde var”

Alper Yılmaz da Doğuş Özdemiroğlu’nun çok zor bir sakatlık geçirdiğini söyledi. Antrenörün istediği bazı oyuncularla ilgilendiklerini belirten Yılmaz, “Takıma yeni bir enerji katacak bir guard bir de 4,5 numara transferi gündemimizde var” dedi.  Transfer konusunda görüşlerini paylaşan Erdem Can ise takımda kazanma alışkanlığı olan oyuncuların yer aldığını, bununla birlikte enerjiyi yukarıya taşıyacak başarıya aç oyuncuların varlığının çok önemli olduğunu belirtti. Can, “Bize güç katan oyuncuları tercih ediyoruz. Oyun sadece kâğıt üzerinde iyi isimlerle kazanılmıyor. Sinerji, birlik ve beraberlik önemli. Takım içinde doğru kimyayı oluşturmak gerekiyor” dedi. 

“NBA deneyimi bana çok şey kattı”

NBA’de yaşadığı deneyimin kendisine kattıkları hakkında değerlendirme yapan Erdem Can, “NBA gibi üst düzey bir ligde görev yapmak; disiplinli çalışma alışkanlığından, oyuncu ilişkilerine ve takımı ortak dilde buluşturmaya kadar bana çok şey kattı. Özellikle oyunun hücum yönünde tempoyu kullanma konusunda kendime yeni bir sayfa açtım” dedi.

Medya buluşmasında, Anadolu Efes’in başarılı oyuncusu Shane Larkin’in yaşadığı sakatlık sonrasında Türkiye Millî Basketbol Takımı’nda yer alamaması konusunda da bilgiler verildi. Anadolu Efes Spor Kulübü Genel Direktörü Alper Yılmaz süreci şöyle anlattı: “Shane Larkin, dizindeki ödem nedeniyle FIBA Olimpiyat Ön Eleme Turnuvası’nda Türkiye Millî Basketbol Takımı’na katılamadı. Hem ABD’de hem de 24 Temmuz’da Türkiye’de çektirdiği emarda söz konusu ödem görüldü. İlk tespitten 2 hafta sonra yapılan incelemede ödemin azaldığı ama hâlâ devam ettiği fark edildi. İyileşmesinin 6 hafta süreceği, eğer zorlarsa bir 6 hafta daha zaman alabileceği belirtildi. Hiçbir oyuncuyu zorlamak istemiyoruz. Larkin, Türk vatandaşı olduğundan bu yana Milli Takım’da oynanmaktan gurur duyuyor. Ama şu an dizindeki sakatlık nedeniyle katkı veremiyor.”

“EuroLeague’de final oynamayı hedefliyoruz”

Turkish Airlines EuroLeuge’deki hedeflerini anlatan Erdem Can, “İlk olarak play-off’ta yer alabilmeyi ve ardından Final Four’a kalarak final oynamayı istiyoruz. Tüm maçlara aynı ciddiyetle hazırlanacağız. Özellikle sahamızdaki maçları, ev sahibi avantajımızı iyi kullanarak kazasız geçmek istiyoruz” dedi. Erdem Can ve Alper Yılmaz, medya mensuplarının Anadolu Efes ile Fenerbahçe Beko arasındaki rekabetle ilgili sorularını da yanıtladı. Erdem Can, Türkiye’nin en büyük ve saygın iki kulübünün, basketbol değerlerine odaklanarak kıyasıya mücadele edeceği bir sezon olacağını söyledi. Anadolu Efes’in, Fenerbahçe Beko ile iyi ilişkileri olduğunu belirten Alper Yılmaz ise “Sizi geçmek isteyecek bir takım olmalı ki, siz de onlardan daha iyi olmayı hedefleyin. Biz Fenerbahçe Beko ile birbirimizi iten iki takımız. Her iki takımın da iyi olma yolunda birbirine ihtiyacı olduğunu düşünüyorum” dedi.

Alper Yılmaz ve Erdem Can toplantının sonunda, hem Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde hem de Turkish Airlines EuroLeuge’de sağlıklı ve başarılı bir sezon geçirmeyi dilediklerini sözlerine eklediler.

 

 

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum