Ateşten gömlek

Tamer Oyguç

"Yunanistan'a 3 gün arayla 2 kez mağlup olan 12 Dev Adam, Dünya Kupası'na katılma şansını zora soktu... Artık grupta kalan 2 maçımızda Belarus ve Büyük Britanya'yı yenmek zorundayız."
 
2023 Dünya Kupası yolunda Yunanistan'a iki maçta da boyun eğen 12 Dev Adam'ı B Grubu'nda zor günler bekliyor...   
 
Atina'da oynanan ilk maçı Yunanistan’a kendi ellerimiz ile hediye ettik desek yeridir... Tamam eksik kadroyla maça çıkmanın da dezavantajını yaşadık. Melih çok iyi oynarken Şehmus, Fenerbahçe Beko'da kalmış, bu kritik maç için gelememişti. Larkin EuroLeague'de bir gece önce Efes formasıyla Maccabi'ye karşı çok iyi maç çıkartmış, ayağının tozuyla Atina'da parkeye çıkmıştı. İlk sayısını 3. periyot sonunda bulan Shane Larkin’in bir önceki performansından eser yoktu! Barcelona’ya kaptırdığımız göz bebeğimiz Sertaçımız gelmemiş onun yerine pota atında Oğuz’a bel bağlamıştık.
 
İlk maç ile alakalı yazacak çok şey var... Ama deplasmanda ateşli Yunan seyircisi önünde oynanan karşılaşmayı; hakemlerin, Yunanistan'a son saniye kıyağı ile 1 sayı ile kaybettik: 72-71.
 
Yenseydik iyi olacaktı; ama 'telafi edilebilir bir maç' diyerek Sinan Erdem'de oynayacağımız sınav için gözlerimizi 28 Şubat'a çevirdik. Çevirdik çevirmesine ama İstanbul'da da istediğimizi alamadık...
 
Kendi sahamızda telaşlı ile hızlı arası bir oyunda organize olamadan başladık maça... Sanki 20 sayı geride gibiydik... Oyunun kontrolü elimizde olmasına rağmen; Agravanis'in etkili oyunu ilk yarıda dengeler Komşu lehine değiştirdi.
 
3. periyotta da gücünü iyice hissettiren Yunanistan, periyot sonunda bizi zorlama atışlara itti... Basketbolun en güzel tarafı bitiş düdüğü çalmadan sonucun belli olmamasıdır. Final periyodunda muhteşem savunma serisi üstüne Melih, Larkin ikilisinin skor gücünü eklenince 16-0'lık seri geldi. Ancak farkı 5 sayının altına düşüremedik!
 
Zaman zaman iyi oynadığımız maçta, tempomuzu mücadelenin geneline yayamadığımız için sahamızda da yenilmekten kurtulamadık. Bu maç bize iki şeyi gösterdi... Birincisi FIBA ve EuroLeauge çatışması, ikincisi de Süper Lig'deki yabancı oyuncu sayısının çokluğu... Bu iki etken basketbolumuzu baltalamaya devam ediyor. Furkan, Sadık, Metecan ve diğer gençlerin kulüplerinde daha fazla süre almaları gerekiyor.