Altyapı Avrupa Şampiyonaları'nda gruplar belli oldu

Altyapı Avrupa Şampiyonaları'nda gruplar belli oldu
14 Şubat 2023 - 17:54
FIBA tarafından gerçekleştirilen kura çekiminde; 2023 yılında altyapılarda oynanacak Avrupa Şampiyonaları'nda gruplar belirlendi.

Ülkemizin ev sahipliğinde İzmir’de 11-19 Ağustos 2023 tarihleri arasında düzenlenecek FIBA 16 Yaş Altı Kızlar Avrupa Şampiyonası’nda Ay-yıldızlılarımız B Grubu’nda yer alacak. Millilerimiz, Fransa, Macaristan ve Sırbistan ile karşılaşacak.

1-9 Temmuz 2023 tarihleri arasında ülkemizde Konya’da gerçekleştirilecek FIBA 18 Yaş Altı Kızlar Avrupa Şampiyonası’nda millilerimiz, B Grubu’nda mücadele edecek. Ay-yıldızlılarımız, Fransa, Macaristan ve Polonya ile grup maçlarında karşı karşıya gelecek.

29 Temmuz – 6 Ağustos 2023’te gerçekleştirilecek FIBA 20 Yaş Altı Kızlar Avrupa Şampiyonası’nda mücadelede edecek olan millilerimiz, D Grubu’nda İtalya, Belçika ve Letonya ile karşılaşacak. Organizasyona Litvanya’nın Vilnius ve Klaipeda kentleri ev sahipliği yapacak.

Kuzey Makedonya’nın Üsküp kentinde 5-13 Ağustos 2023 tarihleri arasında düzenlenecek FIBA 16 Yaş Altı Erkekler Avrupa Şampiyonası’nda Ay-yıldızlılarımız A Grubu’nda yer alacak. Millilerimiz, İtalya, Slovenya ve Karadağ ile karşılaşacak.

Sırbistan’ın Nis kentinde 22-30 Temmuz 2023 tarihlerinde düzenlenecek FIBA 18 Yaş Altı Erkekler Avrupa Şampiyonası’nda Ay-yıldızlılarımız B Grubu’nda mücadele edecek. Millilerimiz, Almanya, Hırvatistan ve Polonya ile karşı karşıya gelecek.

8-16 Temmuz 2023 tarihleri arasında düzenlenecek FIBA 20 Yaş Altı Erkekler Avrupa Şampiyonası’nda Ay-yıldızlılarımız A Grubu’nda yer alacak. Millilerimiz, İsrail, İtalya ve Belçika ile karşılaşacak. Organizasyona Yunanistan’ın Heraklion kenti ev sahipliği yapacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum