Alper Yılmaz: ''Kupayı Türk halkına armağan ediyoruz''

Turkish Airlines EuroLeague’de temsilcimiz Anadolu Efes, finalde karşılaştığı Real Madrid‘i 58-57 mağlup ederek üst üste 2. kez EuroLeague şampiyonluğuna ulaştı.

Alper Yılmaz: ''Kupayı Türk halkına armağan ediyoruz''
22 Mayıs 2022 - 11:56

Şampiyonluğun ardından Anadolu Efes Genel Menajeri Alper Yılmaz, yayıncı kuruluş mikrofonlarına konuştu:
“Valla öncelikle ülkemize, kulübümüze ve tüm basketbolseverlere armağan olsun. Sezon boyunca çok zorlanmamıza rağmen kupayı seyircimizin önünde oynayarak kazandık. Buraya gelip bizi destekleyen taraftarlarımıza ve evde televizyon başında bizi izleyenlere, izleyemeyip de dualarını ve enerjilerini yollayan bütün Türk halkına hediye ediyoruz bu kupayı. Tabii ki arka arkaya kazanmak bizim için çok önemliydi. Sezon bizim için çok inişli çıkışlı geçti, playofflara girerken, Final Four’a giderken hatta finale de giderken son dakika çekişmeleriyle geldik. En sonunda da çekişmeli geçen bir maçı kazandık. Real Madird‘i de çok tebrik ediyorum, gerçekten çok mücadele ettiler. EuroLeague’de sezonun en iyi kadrosuna da onlar sahiptiler. Yine de biz hem tecrübemizle, hem de burada olmanın verdiği enerjiyle maçın sonunda galip geldik. Öncelikle başkanımız Tuncay Özilhan’a, yönetim kurulumuza, Ergin hocama, teknik ekibimize ve oyunculara ve tüm kulüp çalışanlarına da çok teşekkürler. Onların emekleriyle bugün tarih yazdık. Bu sene Türkiye olarak 3 final, 2 kupayla Avrupa basketbolunun zirvesine yerleştiğimizi düşünüyorum. İnşallah bundan sonra da devamı gelir. Biz Türkiye için mutluyuz, kendimiz için mutluyuz. Kazandığımız bu kupa önce Anadolu Efes taraftarına, sonra da Türk halkına armağan olsun. Herkese teşekkür ediyoruz.”

Final maçındaki çekişmeye de değinen Yılmaz, yaşadığı heyecandan bahsetti:

“Çok inişli çıkışlıydı. Geçen seneki final maçından sonra da ağlamıştım ama bu sene yine ağlattılar beni sağolsunlar. Gerçekten çok zorlu bir maçtı. Kazanınca çok mutluyuz tabii ki ama karşı taraf için de üzücü bir durum. Real Madrid için de gerçekten eski bir basketbolcu olarak üzgünüm ama sonuçta kazanan biz olduk, o yüzden çok mutluyuz. Demin Federasyon Başkanı Hidayet Türkoğlu buradayken söyleyemedim ama gerçekten federasyona da çok teşekkür ediyorum. Hem Avrupa’daki başarılarımız için, hem de diğer tüm takımların Avrupa kupalarındaki yolculukları için çok yardımcı oldular. Onların sayesinde de bu büyük başarıyı elde ettik. Tekrar söylüyorum bu başarı sadece Anadolu Efes‘e değil, tüm Türk halkına da ait. Herkese teşekkürler. Her sene EuroLeague’de zarlar yeniden dağıtılıyor ama hedefimiz yine oynadığımız her kulvarda en yükseğe çıkabilmek olacak. En iyi takımı oluşturabilmek için ulaşacağız. Şu anda önümüzde Türkiye Ligi var, salı günü çok önemli bir maç oyayacağız. Sezonu bitirdikten sonra önümüzdeki yıl 3 mü olur, devam eder miyiz edemez miyiz bunu görüp çalışmalarımızı yapacağız. “

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Günün Başlıkları