A Milliler'den ilk maçta şok mağlubiyet

Enerjisi Güzel Takım, ilk maçında Hollanda karşısında beklenmedik bir yenilgi aldı.

A Milliler'den ilk maçta şok mağlubiyet
21 Şubat 2020 - 21:45 - Güncelleme: 22 Şubat 2020 - 08:25
Enerjisi Güzel Takım, ilk maçında Hollanda karşısında beklenmedik bir yenilgi aldı.

EuroBasket 2021 öne elemelerinde A Milli Takımımız, D Grubu'ndaki ilk maçında Hollanda'yı Ankara Spor Salonu'nda konuk etti.

Maç skor bakımından düşük bir seviyede başladı. Hollanda, OGM Ormanspor forması giyen yıldızı Charlon Kloof'un üçlükleriyle Milli Takımımız'a üstünlük kurmayı başardı. Ay Yıldızlılar, aradaki farkın açılmasına izin vermese de, basit top kayıpları yaptı ve ilk 10 dakikayı 17-18 geride tamamladı.

Melih Mahmutoğlu ile etkili olan Türkiye, ikinci çeyreğin ilk dakikalarında 24-20 öne geçmesine karşın üstünlüğünü koruyamadı. Hollanda, 9-2'lik bir seri yakalayarak Ay Yıldızlılar'a karşı bir skor üstünlüğü sağladı. (26-29)  Lakin Portakallar, aradaki farkı açamadı. Enerjisi Güzel Takım, zaman zaman öne geçse de, Kloof ile etkili oyununu sürdüren Hollanda, devre arasında soyunma odasına 41-38'lik üstünlükle gitti.

Üçüncü çeyrekte de kıran kırana bir rekabet vardı. Metecan Birsen ve Melih Mahmutoğlu ile Hollanda'dan Charlon Kloof'un etkili olduğu çeyreğin sonunda 54-54'lük eşitlik oluştu. Dördüncü çeyreğin başında yeniden öne geçen Türkiye, skor üstünlüğünü koruyamadı ve mücadeleden 72-65 mağlup ayrıldı.

Karşılaşmanın detaylı istatistikleri için tıklayınız.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum