A. Efes'in nefesi Barça'ya yetmedi

THY EuroLeague'de Anadolu Efes, normal sezonun ilk maçında Barcelona'yı Sinan Erdem Spor Salonu'nda konuk etti.

A. Efes'in nefesi Barça'ya yetmedi
04 Ekim 2019 - 22:11
THY EuroLeague'de Anadolu Efes, normal sezonun ilk maçında Barcelona'yı Sinan Erdem Spor Salonu'nda konuk etti.

Maçın ilk dakikalarında iki takım da birbirini hücumda zorladı. Anadolu Efes, Alec Peters ile etkili olsa da, televizyon molasına Barcelona'nın 10-7'lik üstünlüğüyle girildi. (4.38) Mola sonrasında Nikola Mirotic önderliğindeki Barça, birinci 10 dakikalık bölümü 19-14 önde tamamladı.

İkinci çeyreğin ilk 5 dakikası da, skor bakımından kısır geçti. Efes, bu süre içinde sadece Tibor Pleiss ile 4 sayı bulabilirken, konuk ekip Malcolm Delaney ve Pierre Oriola'nın üçlükleriyle skoru kontrol altında tuttu. Barcelona, Davies-Oriola ikilisiyle etkili olmayı sürdürdü ve farkı çift hanelere çıkardı. (2.40) Hücumda istediklerini bir türlü yapamayan Anadolu Efes, devre arasında soyunma odasına 37-26 geride gitti.

Barcelona, üçüncü çeyreğe hızlı başladı. Katalanlar, Victor Claver ve Nikola Mirotic'ten gelen basketlerle 48 saniyede farkı 16 sayıya çıkardı. (9.12) Buna karşılık Doğuş Balbay 3 sayılık basket kaydetti ve skoru 42-29'a getirdi. (8.52) Karşılaşma, bir müddet Nikola Mirotic ile Vasilije Micic'in 3 sayı düellosu şeklinde geçti. (6.32 - 5.45) Bu düello sonrasında Bryant Dunston ve Alec Peters'tan sayı katkıları alan Anadolu Efes, tv molasına girilrken farkı tek hanelere indirmeyi başardı. (4.18) Mola sonrasında toparlanmış görüntüsünü sahaya yansıtan temsilcimiz, 14-2'lik seriyle farkı 3 sayıya indirmeyi başardı. (2.48) Kalan sürede sayı olmadı ve Barcelona dördüncü çeyreğe 49-46 önde girdi.

Katalanlar, son 10 dakikaya etkili girdi. 7-0'lık bir seri yapan Barça, farkı yeniden çift hanelere çekti. (6.34) Anadolu Efes, Alec Peters ile karşılık vererek rakibinin maçta kontrol sağlamasını engelledi. Fakat Barcelona, Malcolm Delaney ve Nikola Mirotic ile temsilcimizin maça ortak olmasına izin vermedi.

Mücadeleden 74-64 galip ayrılan Barcelona'da Nikola Mirotic, 24 sayıyla maçın en skorer ismi oldu. Anadolu Efes'te Alec Peters, 16 sayı, 4 ribaund ve 1 asistle öne çıktı.

Karşılaşmanın detaylı istatistikleri için tıklayınız.

YORUMLAR

  • 0 Yorum