A. Efes Çekmece'den 40 sayı fark çıkardı

ING Basketbol Süper Ligi'nin 4. hafta kapanış maçında Anadolu Efes, sahasında Arel Üniversitesi Büyükçekmece'yi konuk etti.

A. Efes Çekmece'den 40 sayı fark çıkardı
21 Ekim 2019 - 21:40
ING Basketbol Süper Ligi'nin 4. hafta kapanış maçında Anadolu Efes, sahasında Arel Üniversitesi Büyükçekmece'yi konuk etti.

Maça Chris Singleton'ın 3 sayılık basketiyle başlayan Anadolu Efes'e karşılık Deniz Kılıçlı ve Andrew Andrews ile sayılar bulan Arel Üniversitesi Büyükçekmece 6-3'lük bir skor üstünlüğü yakaladı. (7.29) Ancak Efes, Doğuş Balbay, Rodrigue Beaubois ve Tolga Geçim'in basketleriyle 10-2'lik bir seri yaptı. (4.39) Büyükçekmece, Andrew Andrews ile farkın açılmasına izin vermemeye çalışsa da, Rodrigue Beaubois art arda 3 sayılık basketler buldu ve fark çift hanelere yükseldi. (1.01) İlk 10 dakika, Anadolu Efes'in 22-12'lik üstünlüğüyle tamamlandı.

Efes, karşılıklı başlayan ikinci çeyrekte, kenardan gelen oyuncuların da sayı katkısı vermeye başlamasıyla oyunun hakimiyetini erkenden kurdu. 14-6'lık bir seri yapan Lacivert Beyazlılar, farkı 2 katına çıkardı. (6.37) Bunun üzerine Arel Üniversitesi Büyükçekmece'de Başantrenör Serhat Şehit erken molaya başvurdu. Göl Canavarları, mola dönüşünde Deniz Kılıçlı'dan gelen sayılarla toparlanmaya başladı; onrasında Andrew Andrew ve Kenny Hayes'in basketleriyle farkı 12 sayıya kadar indirdi. (4.28) Ancak Anadolu Efes, farkın daha da erimesine izin vermedi ve 20 dakika sonunda, devre arasına 56-40 önde girdi.

Üçüncü çeyreğin ilk saniyelerinde, iki takım da sayı bulmakta zorlandı. Ancak Anadolu Efes, oyundaki kontrolünden kopmadı Farkı açmaya başlayan Efes, son 10 dakikaya 82-56'lık üstünlükle girdi. Maçın büyük bir bölümünde rahat bir oyun çıkaran Lacivert Beyazlılar, karşılaşmayı 109-69 kazandı.

Ligdeki üçüncü galibiyetini alan Anadolu Efes'te tüm oyuncular sayı katkısı verdi. Lacivert Beyazlılar'da Rodrigue Beaubois 16, Chris Singleton 15, Yiğitcan Saybir 13, Mustafa Kurtuldum 12 ve Sertaç Şanlı 11 sayıyla çift hanelere ulaştı. Galibiyete hasret kalan Arel Üniversitesi Büyükçekmece'de Andrew Andrews 16 sayıyla mücadele etti.

Karşılaşmanın detaylı istatistikleri için tıklayınız.

YORUMLAR

  • 0 Yorum