7 farkla 7. final four

Ezeli rakipler Galatasaray ile Fenerbahçe Öznur Kablo, FIBA EuroLeague Women çeyrek finalinde kozlarını paylaştı. İspanya'da karşı karşıya gelen Türk temsilcileri arasında iki maç sonucunda 7 sayılık averaj sağlayan sarı lacivertliler, 7. kez kaldığı Final Four'da Rus ekibi Ekaterinburg'un rakibi oldu.

7 farkla 7. final four
06 Nisan 2021 - 16:44

OĞULCAN ÇOKSAYAR

FIBA EuroLeague Women çeyrek finali, Türk derbisine sahne oldu. Galatasaray ile Fenerbahçe Öznur Kablo, İspanya'nın Salamanca kentindeki Pabellon Municipal Wurzburg'da karşı karşıya geldi. Sarı lacivertliler, Alina Iagupova'nın ipleri eline aldığı müsabakada baştan sona üstün olan taraftı. Başa baş geçen ilk çeyrekte Fenerbahçe Öznur Kablo, Sabally ve Iagupova ile ardı ardına sayılar bulurken Galatasaray, Anete ile karşılık verdi. İlk çeyreği 19-15 sarı lacivertli takım üstünlüğüyle tamamlanan maçta soyunma odasına da 44-41 Fenerbahçe Öznur Kablo önde girdi.

Üçüncü çeyrekte Mercedes Russel ile etkili olmaya çalışan Galatasaray, Iagupova engeline takılınca bu periyot 64-53 sarı lacivertli takımın üstünlüğü ile noktalandı. Hücum ritmini giderek artıran Fenerbahçe, parkeden 91-74 galip ayrılarak ikinci maç öncesi Final Four'a kalmak için büyük avantaj elde etti. İlk karşılaşmada Alina Iagupova, 32 sayı, 6 ribaund, 7 asist ve 2 top çalma ile oynarken 40 verimlilik puanı ile mücadele etti.

İspanya'nın Salamanca kentinde oynanan çeyrek final rövanş mücadelesinde ise dengeler değişti. Bu defa parkenin ateşini harlayan isim Galatasaray'ın uzunu Mercedes Russell oldu. Karşılaşmaya Iagupova etkisi ile başlayan Fenerbahçe Öznur Kablo; ilk periyodu 27-21, devreyi de 43-41 üstün tamamladı. Üçüncü çeyreği de 57-50 önde geçen sarı lacivertli ekip olurken, son çeyrekte nefes kesen bir mücadele örneği yaşandı.

Kader periyodunda ezeli rakibini 4 sayıda tutan Galatasaray, rakip potaya 21 sayı bıraksa da averajı kendi lehine çeviremedi. Mercedes Russell'ın 24 sayı, 14 ribaund, 1 asist ve 2 blokla 40 verimlilik puanına ulaştığı karşılaşmayı Galatasaray 71-61 kazandı.
 
Ancak Fenerbahçe Öznur Kablo, rövanş mücadelesini kaybetmesine rağmen ilk maçta elde ettiği 17 sayılık avantaj sayesinde Euroleague'de tarihinde 7. kez Final Four'a kaldı. Temsilcimizin Final Four'daki rakibi ise UMMC Ekaterinburg oldu.

Sarı lacivertli ekibin FIBA Euroleague Women'de 3 ikinciliği, 1 üçüncülüğü ve 2 dördüncülüğü bulunuyor. 16-18 Nisan tarihlerinde oynanacak Final Four müsabakalarına ev sahipliği yapacak kent, henüz belli olmadı.



GALATASARAY-FENERBAHÇE 1. MAÇ LİDERLERİ

SAYI: 32 Alina Iagupova (Fenerbahçe)
RİBAUND: 7 Anete Steinberga (Galatasaray)
ASİST: 7 Alina Iagupova (Fenerbahçe)
BLOK: 2 Jasmine Thomas (Fenerbahçe)
TOP ÇALMA: 4 Samantha Whitcomb (Galatasaray)
VERİMLİLİK: 40 Alina Iagupova (Fenerbahçe)

GALATASARAY-FENERBAHÇE 2.MAÇ LİDERLERİ

SAYI: 24 Mercedes Russel (Galatasaray)
RİBAUND: 24 Mercedes Russel (Galatasaray)
ASİST: 5 Pelin Derya Bilgiç(Galatasaray)
BLOK: 2 Mercedes Russel (Galatasaray)
TOP ÇALMA: 3 Alina Iagupova (Fenerbahçe)
VERİMLİLİK: 40 Mercedes Russel (Galatasaray)


YORUMLAR

  • 0 Yorum