2019'un son maçında kazanan Fenerbahçe Beko

ING Basketbol Süper Ligi'nde Fenerbahçe Beko, 14. haftanın kapanış maçında Arel Üniversitesi Büyükçekmece ile deplasmanda karşılaştı.

2019'un son maçında kazanan Fenerbahçe Beko
30 Aralık 2019 - 21:52
ING Basketbol Süper Ligi'nde Fenerbahçe Beko, 14. haftanın kapanış maçında Arel Üniversitesi Büyükçekmece ile deplasmanda karşılaştı.

Mücadeleye etkili başlayan Arel Üni. Büyükçekmece, Osiris Eldrige ve Robert Upshaw'ın skor bazında etkili başlangıcından sonra Jeremy Safford'la 3 sayılık basket bularak farkı 9 sayıya çıkardı. (4.23) 5 buçuk dakikadan fazla bir süre sadece 6 sayı bulabilen Fenerbahçe Beko, maçın ilk televizyon molasına 15-6 geride girdi. (4.09) Mola sonrasında Kostas Sloukas'ın sayısına Osiris Eldrige ve Andrew Andrews'ın hızlı hücumlardan bulduğu basketlerle karşılık veren Büyükçekmece, farkı 13 sayıya çıkardı. (1.45) Kontrollü bir oyun ortaya koyan Göl Canavarları, ilk 10 dakikayı 21-12 üstün bitirdi.

Karşılıklı sayılarla başlayan ikinci çeyrekte Cengizhan İvedi'nin art arda bulduğu 3 sayı Arel Üniversitesi Büyükçekmece'nin farkı bir kez daha çift hanelere çıkarmasını sağladı (7.54-7.40) 26-16 geriye düşen Fenerbahçe Beko, savunmasını sertleştirirken, hücumda dış atışlara yöneldi. Ancak sadece Leo Westermann'dan Fener, Mert Celep'in tek başına yaptığı 5-0'lık mini seriyle karşılaştı ve Sarı Kanaryalar'ın başantrenörü Zeljko Obradovic'ten mola geldi. (4.54) Kalan sürede Kostas Sloukas'ın gösterdiği performans, Fenerbahçe Beko için yeterli olmadı. Büyükçekmece, devre arasında soyunma odasına 40-32 önde gitti.

Tempolu başlayan üçüncü çeyreğin ilk 2 dakikasında karşılıklı sayılar olurken, Fenerbahçe Beko farkı 6 sayıya kadar düşürebildi. Sarı Kanaryalar, Nikola Kalinic'in devreye girmesiyle oyundaki etkisini arttırdı. 7-0'lık bir seri yapan Fener, farkı 2 sayıya düşürdü. (5.52) Ancak Arel Üniversitesi Büyükçekmece, skordaki üstünlüğünü korumaya devam etti ve televizyon molasına 49-45 önde girdi. (4.55) Mola sonrasında Kostas Sloukas'ın serbest atış isabetleri ile farkı bir kez daha 2 sayıya düşüren Fenerbahçe Beko, Leo Westermann'ın 3 sayılık basketiyle 50-49 öne geçti. (3.41)  Westermann ve Melih Mahmutoğlu'nun etkili oyunları sonrasında Sarı Kanaryalar, son 10 dakikaya 61-55 üstün girdi.

Fakat dördüncü çeyreğin ilk 5 saniyesinde yaşanan pozisyonda, Fenerbahçe Beko'nun Sırp forveti Nikola Kalinic, Arel Üniversitesi Büyükçekmece'den Mert Celep'e sportmenlik dışı bir temasta bulundu. Sportmenlik dışı faul verilen Kalinic, daha önce de teknik faul aldığı için oyundan diskalifiye edildi. (9.05) Kalan sürede Melih Mahmutoğlu önderliğinde kontrolü eline geçiren Fenerbahçe Beko mücadeleden 92-68 galip ayrıldı.

Son 4 maçta 3 galibiyet alan Sarı Kanaryalar'da farkı oluşturan Melih Mahmutoğlu, 21 sayıyla maçın en skorer ismi olurken, Leo Westermann ve Kostas Sloukas 17'şer sayıyla galibiyette önemli rol oynadı. Üst üste 4. maçını kaybeden Arel Üniversitesi Büyükçekmece'de Andrew Andrews 19 sayı ve 6 asistle mücadele etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Günün Başlıkları