Bahçeşehir Koleji'nden Europe Cup'ta kritik galibiyet

Bahçeşehir Koleji, FIBA Europe Cup D Grubu'ndaki 4. maçında Fribourg Olympic'i konuk etti.

Bahçeşehir Koleji'nden Europe Cup'ta kritik galibiyet
13 Kasım 2019 - 18:47 - Güncelleme: 13 Kasım 2019 - 18:51
Bahçeşehir Koleji, FIBA Europe Cup D Grubu'ndaki 4. maçında Fribourg Olympic'i konuk etti.

Temsilcimiz maça tutuk başladı. İlk 3 dakika sayı bulamayan Kırmızı Ejderhalar karşısında Juwann James ve Timothy Dersken ile 2 sayılık basketler bulan Fribourg, 6-0'lık bir seriye imza attı. (7.15) 3 dakika sonra Trae Golden ile ilk sayılarını bulan Bahçeşehir Koleji, Mangok Mathiang'ın smacından sonra Hadi Özdemir ile art arda sayılar buldu. 9-0'lık bir seri ile İsviçre ekibine karşılık veren Bahçeşehir, 3 sayı farkla öne geçti. (4.02) Temsilcimiz James-Dersken ikilisiyle sayılar üreten Fribourg'a JaJuan Johnson'ın basketleriyle karşılık verdi ve mücadelede üstünlük, bir müddet sık sık el değiştirdi. Çeyreğin son 2 dakikası içinde skorda 2 kez eşitlik olsa da, Cameron Clark eşitliği bozan Bahçeşehir Koleji, ilk 10 dakikayı 17-15 önde bitirdi.

Bahçeşehir, ikinci çeyreğe etkili başladı. Kırmızı Ejderhalar, 4 buçuk dakika dolmadan 9-1'lik bir seri ile farkı çift hanelere çıkardı. (5.33) Seriyi Xavier Pollard'ın 3 sayılık basketiyle sonlandıran Fribourg, sert bir oyun ortaya koyup arayı kapatmaya başladı. İsviçre ekibi, farkı 2 sayıya kadar düşürse de, Bahçeşehir Koleji Trae Golden'ın bitime 7 saniye kala attığı üçlükle devre arasında soyunma odasına 37-32'lik üstünlükle gitti.

Üçüncü çeyreğe iyi başlayan Fribourg Olympic, Juwann James, Xavier Pollard ve Timothy Dersken'in basketleriyle 39-39'luk eşitliği sağladı. (8.07) Lakin Bahçeşehir Koleji, yakın ve orta mesafeli atışlarla kendi lehine eşitliği bozan takım oldu. Ancak İsviçre ekibi, bu maçta etkili olan Juwann James ile art arda basketler bularak 52-51 öne geçti. (1.22) Bahçeşehir, rakibinin üstün olmasını kısa sürede sonlandırdı. Kırmızı Ejderhalar, Trae Golden'ın 29 saniye kala hızlı hücumu basketle tamamlamasıyla dördüncü çeyreğe 53-52 önde girdi.

Bahçeşehir Koleji, kritik son 10 dakikanın ilk 2 dakikası içinde Cameron Clark ve Mangok Mathiang ile farkı 7 sayıya çıkardı ve Fribourg erken molaya başvurdu. (8.19) Özellikle Xavier Pollard'ın büyük efor sarfettiği Fribourg, maçın bitimine 3 dakikadan az bir süre kala skoru 68-67'ye getirerek farkı 1 sayıya indirdi ve oyuna ortak oldu. (2.36) Heyecan dolu 40 dakikanın sonunda kazanan, 79-70'lik skorla Bahçeşehir Koleji oldu.

Gruptaki üçüncü maçını kazanan Bahçeşehir'de maçın en skorer oyuncusu Trae Golden 24 sayı ve 9 asistle öne çıkarken, JaJuan Johnson ve Cameron Clark 14'er sayıyla galibiyete katkıda bulundu. Ayırca Mangok Mathiang, Kırmızı Ejderhalar'da 10 sayı ve 10 ribaundla double double yaptı. Gruptan çıkma şansı kalmayan Fribourg'da Juwann James, 20 sayı ve 7 ribaundla müsabakayı tamamladı.

Karşılaşmanın detaylı istatistikleri için tıklayınız.

YORUMLAR

  • 0 Yorum