1. Ulusal basketbol kampı tamamlandı

Türkiye Basketbol Federasyonu’nun (TBF) koordinatörlüğünde Bulgaristan, Kuzey Makedonya, Kosova ve Romanya Basketbol Federasyonlarının ortaklığında 2016 yılından bu yana düzenlenen FIBA Altyapı Gelişim Projesi’nin 1. Ulusal Basketbol Kampı 16-20 Şubat tarihlerinde gerçekleştirildi.

1. Ulusal basketbol kampı tamamlandı
22 Şubat 2022 - 20:01
TBF koordinatörlüğünde yapılan FIBA Altyapı Gelişim Projesi’nin 1. Ulusal Basketbol Kampı’na 25 farklı ilden 80 sporcu ve 24 antrenör katıldı. A Kadın Milli Takım Başantrenörü Ceyhun Yıldızoğlu tüm kamp süresince antrenmanlarda yer alırken, A Kadın Milli Takım Yardımcı Antrenörü Nevriye Yılmaz ile TBF Eğitim Kurulu Üyesi Alaeddin Yakan çalışmalarda genç oyuncular ve antrenörlere tecrübelerini aktardı.

U15 yaş kategorilerinde Kız ve Erkek Milli Takımlarında forma giyme potansiyeline sahip basketbolcuların, genç antrenörlerin ve yöneticilerin gelişimine katkı sağlamayı amaçlayan projenin ilk kampı süresince antrenmanların yanı sıra sporcuların fiziksel ölçümleri ve kısa eğitim toplantıları da yapıldı.

TBF Basketbol Geliştirme Direktörü Fırat Eser’in Proje Koordinatörü, TBF Basketbol Geliştirme ve Projeler Yönetmeni Yağız Kaba’nın Proje Yöneticisi olduğu FIBA Altyapı Gelişim Projesi’nde ayrıca; A Kadın Milli Takım Başantrenörü Ceyhun Yıldızoğlu, A Erkek Milli Takım Başantrenörü Orhun Ene, Kadın Milli Takımlar Sorumlusu Şaziye İvegin Üner, A Kadın Milli Takım Menajeri Yasemin Horasan ve A Erkek Milli Takım Menajeri Muratcan Güler gibi önemli isimler projeye destek verdi.
Basketbolcu Havuzu Tarama Programı’nın Anadolu etabından katılan erkek basketbolcular kampa katılırken, kızlarda tüm Türkiye'de yapılan taramalar sonucunda katılımcılar belirlendi. FIBA Altyapı Gelişim Projesi Basketbol Kampının bir sonraki adımı Kuzey Makedonya'da gerçekleşecek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum