Ribaund'un içinden

Tolga Yenigün

Sevgili basketbolseverler Cumhuriyetimizin 100. yılında EuroLeague Women'daki Türk finali ile gururlandık. Fenerbahçe Alagöz Holding, 9 kez Final Four'a kaldığı organizasyonun 5. finalinde Çukurova Basketbol karşısında mutlu sona ulaşırken, rakibini ING KBSL'nin final serisinde de mağlup etti ve lig şampiyonluğunu da kaptırmadı. EuroCup'ta ise hem kadınlar hem de erkeklerde finalde kaybettik. Galatasaraylı kızlar, Asvel'e iki maçta da yenilirken, Türk Telekom ise Gran Canaria'ya mağlup olsa da mücadelesiyle alkış aldı. Gözümüz kulağımız Olimpiacos karşısında F4 arayan Fenerbahçe Beko'da...

★★★

Şampiyon Fenerbahçe'de koç Marina Maljkovic ile kaptan Olcay Çakır Turgut, unutulmaz finalleri anlatırken, sarı lacivertlilerin efsanesi Birsel Vardarlı Demirmen ise tarihi 'duble'yi köşesinde yorumladı. Yazarımız Ilgım Çetin EuroLeague Women'daki Türk finalini kaleme aldı.

★★★

EuroCup'ta 'Yılın Koçu' ödülünü kazanan Türk Telekom'un başarılı başantrenörü Erdem Can ile kapak röportajı yaparken, takımın mimarlarından genel menajer Önder Külçebaş ile de bir araya geldik. Alp Ulagay ise Türk Telekom'un zirve yürüyüşünü detaylarıyla yazdı.

★★★

OLD SPICE İLE BASKETBOLUN DÜNÜ BUGÜNÜ YARINI konseptimizde Anadolu Efes efsanesi Volkan Aydın'ı ağırlarken, NEF SÖYLEŞİLERİ'nde konuğumuz Galatasaray NEF'ten Dusan Ristic oldu. Bursa'da TOFAŞ'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen Youth BCL'yi (Gençler Şampiyonlar Ligi) yazarımız Burçin Badem yerinde takip ederken, TOFAŞ Genel Menajeri Tolga Öngören ve turnuva elçisi eski milli oyuncu Barış Ermiş ile özel röportajlar yaptık.

Türkiye Sigorta Süper Ligi'nde play-off heyecanı başlarken sezonun öne çıkan ikililerini kaleme aldık. Türk Telekom'dan Tyrique Jones ile Jerian Grant, Anadolu Efesli Shane Larkin'le Vasilije Micic, Pınar Karşıyaka'dan Kenan Sipahi & Braian Angola, Daçkalı Doğuş Özdemiroğlu ile Gabriel Olaseni ve Onvo Büyükçekmece'den Jordan Crawford'la Briante Weber'in ortaklıklarına dosyamızda yer verdik.

★★★

Misli.com TBL RÖPORTAJLARI'nda konuklarımız Sigortam.net Basketbol'un formda ismi Deniz Çelen ile başantrenörlük koltuğuna yakın zamanda oturan Ceyhun Cabadak oldu.

★★★

A Milli Kadın Takımı Uzman Diyetisyeni Neşe Ceylan Zengin ile Uzman Psikolog Melda Yakupoğlu merak edilen konuları okurlarımızla paylaştı.

★★★

Kapanışı yine NBA ile yaptık... Bertan Erman, NBA'in normal sezonundaki anormallikleri derledi.

Keyifli okumalar ve basketbol dolu sağlıklı günler dilerim...