Ribaund'un içinden

Tolga Yenigün

Sevgili basketbolseverler geçtiğimiz ayı maalesef üzücü bir haberle geride bıraktık. İsmi Beşiktaş ile özdeşleşen Hurşit Baytok tüm basketbol camiasını üzdü.. 14 sezon oynadığı siyah beyazlılarda, Beşiktaş formasını en uzun süre giyen basketbolcu unvanını da elinde bulunduran Hurşit Ağabey, 1974-75 sezonunda Kara Kartal’ın şampiyonluk kadrosundaydı.

1970 yılında kapısından girdiği Beşiktaş’ta 1985'e kadar forma giyen (1977-78 sezonunda askerliği nedeniyle Muhafızgücü'nde oynadı) siyah beyazlıların sembol ismi Hurşit Baytok'a veda yazısını bir başka Beşiktaş efsanesi Fehmi Sadıkoğlu kaleme aldı.

★★★

Bu ayki kapak konumuz geçen sezondan bu yana Galatasaray NEF ile özel işlere imza atan Dee Bost oldu. Bost ile bir araya gelen Bertan Erman, Galatasaray ve İstanbul'daki günleri hakkında özel bir söyleşi yaptı. Sarı kırmızılı forma ile en iyi 5 maçını derlediğimiz Dee Bost'un performansını basketbol camiasının önde gelen isimleri dergimiz için yorumladı.

★★★

EuroLeague heyecanının başlamasıyla sezona çok iyi giren Itoudis'li Fenerbahçe Beko, son 2 yılın şampiyonu ve üst üste 3. şampiyonluğunu arayan Anadolu Efes ile birlikte Final Four yapması muhtemel Real Madrid, Monaco ve Milano'nun kadro yapısı ve geride kalan süredeki performanslarını detaylı olarak masaya yatırdık.

Fenerbahçe Beko Genel Menajeri Derya Yannıer, başta Itoudis'in gelişi olmak üzere merak edilen pek çok konuyu okurlarımız için yorumladı. Yannıer'i sezon içerisinde belirli periyotlarla ağırlayacağımızı da belirtelim.

★★★

Basketbola olan ilgisi ile tanınan ve dergimiz Ribaund için çok özel bir isim P&G Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu ve ikiz çocukları Lila ila Tan’la hafta sonu rutinlerinde keyifli bir röportaj yaptık.

★★★

İMZA dosyamızda bu ayki konuklarımız Ayos Konyaspor'un yıldızı Alex Perez ile koç Engin Gençoğlu olurken, Efsaneler Anlatıyor köşemizde Fenerbahçe'nin 1990-91'deki ilk şampiyonluğunda imzası bulunan basketbolumuzun unutulmaz ismi Hüsnü Çakırgıl'i ağırladık.

★★★

A Milli Kadın Basketbol Takımımızda tekrar koçluk koltuğuna oturan Ekrem Memnun ile kısa ve uzun vadeli planları üzerine konuşurken, Darüşşafaka Basketbol Genel Direktörü Hakan Kasapkaraoğlan ile Ege Üniversitesi’yle birlikte yapılan iş birliği başta olmak üzere, Daçka'nın altyapılardaki çalışmaları üzerine konuştuk.

★★★

Misli.com Kurumsal İş Birlikleri ve Sponsorluk Müdürü Ilgım Çetin, basketbol özelinde bu sezon yapacakları çalışmaları anlatırken, MİSLİ.COM RÖPORTAJLARI'nda bu ayki konuklarımız, Federasyon Kupası'nda mutlu sona ulaşan Gölbaşı Belediyesi TED Kolejliler'den Ömer Yasin Küçük ile koç Emrah Benli'ydi.

★★★

A Milli Kadın Basketbol Takımı Uzman Diyetisyeni Neşe Ceylan Zengin ile Uzman Psikolog Melda Yakupoğlu branşları üzerine yararlı bilgileri yine köşelerine taşıdı. Kadın basketbolunun lokomotif kulüplerinden BOTAŞ Kaptanı Sehernaz Çidal ve genel menajer Gürkan Can bu sezonki hedeflerini anlattı.

★★★

Kapanışı ise NBA'de Damian Lillard önderliğinde bu sezona harika bir giriş yapan Portland Trail Blazers ile yaptık. Portland'ın bu sezonki potansiyelini ve patlama beklediğimiz isimlere detaylarıyla yer verdik.

Basketbol dolu sağlıklı günler ve keyifli okumalar diliyorum.