Ribaund'un içinden

Tolga Yenigün

Sevgili basketbolseverler, Bahçeşehir'in EuropeCup'ta mutlu sona ulaşmasının ardından Son EuroLeague Şampiyonu apoletli Anadolu Efes'in Final Four'a kalması ve bu sezon EuroCup'ta sıra dışı bir hikâye yazan Frutti Extra Bursaspor'un yarı finale adını kazıması ile basketbolumuzun Avrupa'daki yükselişine şahit olduğumuz gurur dolu günler yaşıyoruz.

Ergin Ataman'ın öğrencilerinin bu önemli başarısını iki Anadolu Efes efsanesi Tamer Oyguç ile Petar Naumoski kaleme alırken, Fenerbahçe Beko Genel Menajeri Maurizio Gherardini de hem Fenerbahçe hem de Efes'in bu sezonki performanslarıyla ilgili görüşlerini paylaştı.

Avrupa'daki en güzel hikâyesini yazan Frutti Extra Bursaspor'un Partizan maçının uzatmalarındaki kahramanlarından Ömer Utku Al ile bu önemli başarının mimarı koç Dusan Alimpijevic, İMZA köşemizde Ece Ergez'in konukları oldu.

EuroLeague potansiyeli olan EuroCup ekipleri Valencia, Gran Canaria, Partizan ve Badalona'nın bu sezonki performanslarını EL YOLCULARI dosyamızda bir araya getirirken, bu dörtlüden sadece Valencia'nın bu kupada yoluna devam ettiğini de ekleyelim.

★★★

Bu ay kapak konumuzda, NBA’de şampiyonluğun en önemli adayları Golden State Warriors
ile Phoenix Suns'a PASİFİK ATEŞİ başlığıyla yer verirken, sezonun en büyük hayal kırıklığını yaşayan Los Angeles Lakers ve Kral'ın hüsrânına da geniş şekilde yer ayırdık.

★★★

Milli Takımlar Direktörü Haluk Yıldırım ile Ergin Ataman'ın ay yıldızlı takımın başına geçmesi başta olmak üzere gündeme dair konulardan konuşurken, 3x3 Milli Takım Direktörü Tolga Tekinalp ise kadın basketbolu özelindeki planlamaları anlattı.

★★★

NEF SÖYLEŞİLERİ'nde konuğumuz Galatasaray NEF ile ING Basketbol Süper Ligi'ne şaşaalı bir giriş yapan koç Andreas Pistiolis olurken, EFSANELER ANLATIYOR köşemizde basketbolumuzun en önemli isimlerinden Necip Kapanlı Ağabeyimizi ağırladık.

★★★

Geride bıraktığımız nisan ayında kadın basketbolundaki temsilcilerimiz ise yerinde takip ettiğimiz Avrupa'nın 1 ve 2 numaralı kupalarının Final Four'larından eli boş döndü. Fenerbahçe Safiport son 10 yılda oynadığı 8'inci 4'lü finalde üstelik seyircisi önünde yine mutlu sona ulaşamadı.

Fransa'nın Brouges kentinde, ev sahibinin şampiyon olduğu EuroCup'ta ise kupanın favorisi Mersin Yenişehir Belediyesi ÇBK 4.'lükte kaldı, ABD'li yıldız Plum önderliğindeki Galatasaray ise ÇBK'yı yenerek 3.'lükte teselli buldu. Sarı kırmızılılar asıl dramı turnuvanın ilk maçında Brouges karşısında 8 dakika kala 13 sayı önde olduğu son bölümde yaşadı.

Mersin Yenişehir ÇBK'nın çiçeği burnunda koçu Zafer Kalaycıoğlu, kulübe geliş sürecinin hızı başta olmak üzere yakın ve uzun vadeli hedeflerini anlattı.

★★★

MİSLİ.COM TBL RÖPORTAJLARI'nda bu ayki konuklarımız play-off hedefine ulaşan OGM Ormanspor'un yetenekli oyuncusu Sedat Ali Karagülle ile koç Volkan Başaran olurken, Misli.com Kurumsal İş Birlikleri ve Sponsorluk Müdürü Ilgım Çetin, basketbol özelinde bu sezon yaptıkları özel çalışmaları 5 SORU 5 CEVAP formatımızda anlattı.

★★★

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde şampiyonluğa ulaşan Emlak Konut Spor Kulübü'nün şube sorumlusu Ayberk Açık ile mutlu sona ulaştıkları bu sezonu konuştuk.

★★★

A Milli Kadın Basketbol Takımı Uzman Diyetisyeni Neşe Ceylan Zengin ile Uzman Psikolog Melda Yakupoğlu mesleki tecrübelerini okurlarımızla paylaştı.

Basketbol dolu sağlıklı günler ve keyifli okumalar dilerim.