Ribaund'un içinden

Tolga Yenigün

Sevgili basketbolseverler, şampiyonluklarla dolu bir ayı geride bıraktık... Kapak konumuzda 'Zafer' başlığıyla Anadolu Efes ve Toronto Raptors'ın anlamlı şampiyonluklarını, bu
zaferin mimarları Shane Larkin ve Kawhi Leonard'a yer verdik.

★★★

Son şampiyonluğunu yine Ergin Ataman ile kazanan Anadolu Efes, 10 yıllık hasrete Ergin Hoca'nın koçluğu ve Shane Larkin'in liderliği ile son verdi. 7 maçlık nefes kesen seri sonunda mutlu sona ulaşan Efes ile eksiklerine rağmen finalde adına yakışır performans sergileyen Fenerbahçe Beko'yu tebrik ediyoruz.

★★★

10 yıl sonra gelen bu anlamlı şampiyonluğu Efes'in iki efsanesi Aydın Örs ve Petar Naumoski, okurlarımız için yorumladı. Tarihi seriyi Levent Leventci yazdı, arkadaşımız Bertan Erman, zaferin mimarlarından Shane Larkin ile şampiyonluk maçının ardından sıcağı sıcağına görüşme fırsatı bulurken, Larkin'in bu sezonki 'Şahane' performansını da kaleme aldı. Dosya kapsamında final serisinde babasını kaybetmesine rağmen parkede büyük özveri gösteren Kostas Sloukas'a yer verdiğimizi de ekleyelim.

★★★

NBA'e gelirsek... Golden State'in hanedanlığına son veren Toronto Raptors ve bu özel hikâyenin kahramanı Kawhi Leonard'ın başarısını Ali Konaviç masaya yatırdı. Toronto ile
henüz ilk yılında şampiyonluk yaşayan koç Nick Nurse'ü ise Gülşah Akkaya detaylarıyla yazdı.

★★★

TBL'de nefes kesen play-off final serisinde Sigortam.Net İTÜ'yü 5 maç sonunda geçerek, Süper Lig'e yükselen OGM Ormanspor'u da tebrik ediyor, onlara Süper Lig maceralarında başarı diliyoruz.

★★★

TBF Milli Takımlar Direktörü Haluk Yıldırım, 5 Soru 5 Cevap formatında konuğumuz olurken; 3x3 U18 Dünya Kupası'nda ikinci olan Milli Takımımız Koçu Tolga Tekinalp ve genç oyuncularımız Çağatay Özkan, Göktuğ Baş, İnanç Mert Hotamış ve Atakan Erdek ile bu önemli başarıyı konuştuk.

★★★

Editörümüz Oğulcan Çoksayar, Potanın Perileri'nin önemli isimlerinden Tilbe Şenyürek ile milli takım ve onun olaylı Fenerbahçe ayrılığı üzerine samimi bir röportaj yaptı.

★★★

Keyifli okumalar ve basketbol dolu günler diliyorum.