Fenerbahçe Beko, Kupa'daki unvanını korudu

Sarı Kanaryalar, Darüşşafaka Tekfen'i yenerek mutlu sona ulaştı.

Sarı Kanaryalar, Darüşşafaka Tekfen'i yenerek mutlu sona ulaştı.

Fenerbahçe Beko, maça 4-0'lık bir başlangıç yapan Daçka'ya karşı 9-0'lık bir seri oluşturdu ve skor üstünlüğünü yakaladı. Darüşşafaka Tekfen, kısa sürede rakibini yakalasa da, ilk 10 dakika Fener'in 13-11'lik üstünlüğüyle sonuçlandı. Savunmaların öne çıkmaya devam ettiği ikinci çeyrekte Sarı Kanaryalar, farkı 7 sayıya kadar çıkarsa da, Daçka skorda eşitliği sağlamayı başardı. Takımlar devreye 30-30'luk eşitlikle gitti. İlk 20 dakikada Fenerbahçe Beko'nun 12, Darüşşafaka Tekfen'in 10 top kaybı yapması dikkat çekti.

Üçüncü çeyreğe Nando De Colo ile etkili bir başlangıç yapan Fener, yeniden öne geçmeyi başardı ve aradaki farkı 8 sayıya kadar çıkardı. Ancak Daçka, Doğuş Özdemiroğlu'nun kenardan gelerek yaptığı savunma ve hücumdaki performansıyla yeniden toparlandı. Kara Panterler, 42-34 geriye düşmesine karşın 9-0'lık seriyle, çeyreğin bitimine 3 dakikadan kısa bir süre kalan 43-42 öne geçti. Üstünlüğün sık sık el değiştirdiği çeyreğin sonunda Darüşşafaka Tekfen, son 10 dakikaya 48-47 önde girdi. Heyecanın zirvede olduğu karşılaşmanın bitimine 52 saniye girilirken, 68-66 geride olan Daçka'nın hücumu sırasında ortam gerildi. Yaşanan gerginlik sonrasında hakemler, Jan Vesely ve Johnny Hamilton'a sportmenlik dışı faul kararı verildi. Bu fauller sonrasında Vesely, 5 faulle oyun dışında kaldı. Kalan sürede 70-66 geriye düşen Darüşşafaka Tekfen, Berk Demir'in 3 sayılık basketiyle son 18 saniye öncesinde farkı 1 sayıya indirdi. Ancak hücum avantajını iyi kullanan Fenerbahçe Beko, karşılaşmayı 74-71 kazandı.

Bu sonuçla Sarı Kanaryalar, Solgar Vitamin Türkiye Kupası'nda üst üste ikinci, toplamda yedinci kez mutlu sona ulaştı. Darüşşafaka Tekfen ise, 4 yıl sonra yaklaştığı şampiyonluğa bir kez daha uzanamadı.

Final maçının en değerli oyuncusu, Fenerbahçe Beko'dan Gigi Datome oldu. İtalyan şutör, 15 sayı, 5 ribaund, 2 top çalma ve 1 blokla oynadı. Türkiye Kupası, Sarı Kanaryalar'ın kaptanı Melih Mahmutoğlu'na teslim edildi.

Solgar Vitamin Türkiye Kupası final maçının istatistikleri için tıklayınız.

 

Darüşşafaka Tekfen Fenerbahçe BEKO Solgar Vitamin Türkiye Kupası