Tofaş Avrupa'dan galibiyet ile dönüyor

Bursa Temsilcisi TOFAŞ, Basketbol Şampiyonlar Ligi F Grubu 3. haftasında deplasmanda Fransa temsilcisi SIG Strasbourg ile karşı karşıya geldi. Rhenus Sport'ta oynanan mücadelede temsilcimiz,74-76'lık galibiyetle ayrıldı.

ING Basketbol Süper Ligi’nde hafta sonu deplasmanda aldığı Bahçeşehir Koleji galibiyetiyle moral depolayan Bursa temsilcisi, Fransa deplasmanından da galibiyetle dönerek gruptaki iddiasını güçlendirdi. Gruba Filou Oostende ve BC Kalev/Cramo galibiyetleriyle 2’de 2 yaparak başlayan SIG Strasbourg, Tofaş karşısında ilk mağlubiyetini aldı.Tofaş, Filou Oostende galibiyeti ve Kalev/Cramo yenilgisinin ardından 2. kez kazandı.

Tofaş, Elgin Cook’un liderliğinde ilk 10 dakikalık bölümü 13-25 ile geçti. Matt Mitchell ve Yannis Moris’e John Roberson’un üçlüsü ile Strasbourg skoru dengeledi.Paco Cruz'un ikinci çeyrekte etkili oyunu ile  Tofaş üstünlüğü ele aldı ve devre 34-40 tamamlandı.

Strasbourg, Morin ve Roberson ikilisi ile üçüncü çeyreğin başında öne geçti. Temsilcimiz'de Shephard ve Cruz ile skor üretmeye başladı ve 55-60 skor ile son çeyreğe önde girdi. Son çeyrekte Cruz ve Cook ile sayılar bulan Tofaş iyi savunmasıyla 74-76 galip ayrıldı. 

Tofaş’ta Pako Cruz 23 sayı ile maçın yıldızı oldu. Elgin Cook 15 sayı kaydetti. Tomislav Zubcic 13 sayı ile oynadı.

tofaş pako cruz fiba şampiyonlar ligi