Süper kahramanlar

Fenerbahçe Beko'nun, EuroLeague Şampiyonu Anadolu Efes'i 3-1 ile geçerek mutlu sona ulaştığı ING Basketbol Süper Ligi'nde sezona damga vuran yıldızların performanslarını hatırlatmak istedik... Bayrak oyuncu olduğu Fenerbahçe ile yollarını ayıran Final Serisi MVP'si Jan Vesely ile Anadolu Efes'in sıra dışı yıldızı Shane Larkin'in başını çektiği listede; yıla damgasını vuran Galatasaray NEF'in özel oyuncusu Dee Bost, Normal Sezon MVP'si Gaziantep Basketbol'dan Alpha Kaba ve Darüşşafaka'nın sembol ismi Doğuş Özdemiroğlu'na yer verdik...

SON TANGO
JAN VESELY
FENERBAHÇE BEKO


"Jan Vesely, 2014 yazında Fenerbahçe’ye imza attığında beklentiler yüksekti; ancak kimse Çek yıldızın Ataşehir’de bayrak oyuncu haline geleceğini tahmin edemezdi. Vesely, yıllardır emek verdiği organizasyona özel bir şampiyonlukla veda etti…"

LEVENT LEVENTCİ

Jan Vesely, Avrupa basketboluna damgasını ilk olarak efsane başantrenör Dusko Vujosevic yönetimindeki Partizan ile vurdu. Henüz 21 yaşındayken 2011 yılında sürpriz biçimde Final Four’a yükselen Partizan’da forvet olarak oynayan Çek yıldız, yüksek beklentilerle NBA’in yolunu tuttu 2011 yazında.
 
Ancak NBA kariyeri kötü geçen ve bir türlü kendini gösteremeyen Vesely, 2014 yazında efsane koç Zeljko Obradovic’in yönetimindeki Fenerbahçe’ye imza attı.

NBA dönüşü Vesely ile NBA öncesi Vesely arasında büyük farklar vardı. Partizan’da forvet olarak görev alan ve dış şut katkısı dahi veren Çek oyuncu, Avrupa’ya döndüğünde atlet bir boyalı alan uzununa evrilmişti. Fenerbahçe’ye alındığında aslında Bjelica ve Goudelock gibi iki önemli hücum gücünün yanında harika bir tamamlayıcı oyuncu olarak düşünülüyordu.

Sarı lacivertlilerin tarihinde ilk kez Final Four’a ulaştığı 2014-2015 sezonunda Jan Vesely, farkını göstermeye başladı. Genelde kenardan gelen Vesely Hava Yolları; parkeye getirdiği sertlik, bitmek tükenmek bilmeyen enerjisi, yaptığı estetik smaçlar ve bloklarla birlikte hemen tribünlerin sevgisini kazandı. Vesely, kısa süre içinde Fenerbahçe’nin enerji deposu hâline geldi.

2015 yazında Udoh ve Antic’in gelişiyle birlikte Vesely’nin rolü biraz değişti. Madrid’deki Final Four sonrası takımın daha sert olması kararını veren Obradovic, boyalı alanda rakipleri sindirebilecek bir rotasyon kurdu. Udoh, Antic gibi iki akıllı oyuncuyla oynamanın avantajını iyi kullanan Çek uzun, atletizmi ve enerjisiyle takımın yine vazgeçilmezi oldu. 

Top 8’deki Real Madrid serisini sakatlığı sebebiyle kaçıran Vesely, Final Four zamanı geri döndü; ancak kariyerinin en kötü performanslarından birini CSKA Moskova finalinde sergiledi. 10’da 1 serbest atış kullanan Jan Vesely, mental olarak koptu maçtan. Ancak bu yaşananlar, Vesely’nin gelişiminde çok büyük rol oynadı.

İstanbul’daki Final Four sezonuna kesinlikle EuroLeague şampiyonluğu parolasıyla giren Fenerbahçe; Dixon, Sloukas, Bogdanovic, Datome, Kalinic, Vesely, Udoh, Antic gibi yıldızlarla hak ettiği EuroLeague Kupası’na ulaştı. Ancak bu kadroda Vesely’nin rolü, daha çok tamamlayıcı bir statüdeydi. Bu rolde Avrupa’nın en iyilerinden olan Çek yıldız, her maç Ataşehir tribünlerini ‘’Jan Jan Vesely, uçalım Vesely, smacı basmadan duramıyorum’’ tezahüratlarıyla inletti.

Bogdanovic ve Udoh’un ayrılığı sonrası hücumdaki rolü artan Vesely, her geçen gün orta mesafe şutlarını ve oyun görüşünü geliştirmeyi başardı. Hem Jan Vesely’nin çalışkanlığının hem Obradovic gibi bir efsaneyle çalışmasının hem de yıllar boyunca Bjelica, Udoh, Melli, Antic gibi zeki uzunlarla partnerlik yapmasının etkisi büyük. 

Ancak final kâbusu yine canlandı Çek yıldızın. Belgrad’daki Real Madrid maçında erken faul problemine giren Vesely, yine mental olarak maçtan koptu.

Yine mental olarak iyi olmadığı bir finalden sonra kendini hemen toparlayan Jan Vesely, EuroLeague’de 2018-2019 sezonuna damgasını vurdu ve 'Normal Sezonun En Değerli Oyuncusu' seçildi. Tam Final Four öncesi sakatlık problemleri yaşayan Vesely, sezonun son bölümlerinde forma giyemedi ve takımını şampiyonluğa taşıyamadı. Müthiş geçirdiği bir sezona tatsız bir veda yaptı Çek yıldız.

Yıllar geçtikçe estetik hareketleri, hırçın oyun tarzı biraz törpülenen Vesely; işin zeka yönünde çok büyük aşama kaydetti. Orta mesafe oyununu kusursuz hâle getiren Çek uzun, savunmada ve hücumda sürekli doğru yerlerde durarak fark yaratmayı başardı.

2014 yazındaki Jan Vesely ile 2022 yazındaki Jan Vesely’nin aynı oyuncu olduğunu söylemek çok zor. Son iki sezonunda genel olarak Anadolu Efes dominasyonuna karşı mücadele eden Fenerbahçe Beko, ligde şampiyonluk kazanmayı çok istiyordu. 

Fenerbahçe için EuroLeague sezonunun, silinen galibiyetler sonrası mental olarak sona ermesi, taraftarın takıma olan inancını bir hayli zedelemişti.

Final serisi öncesi ismi sıkça Barcelona ile anılmaya başlanan Vesely için taraftarlar görkemli bir veda istiyordu… Bu görkemli vedayı Jan Vesely kendisi organize etti.

Anadolu Efes karşısında kusursuz orta mesafe oyunlarıyla fark yaratan Çek yıldız, final serisine damgasını vurarak takımını şampiyonluğa taşıdı ve 'Final Serisi En Değerli Oyuncusu' seçildi. Vesely son dansını yaptı, sıra artık Fenerbahçe Spor Kulübü’nde. Sarı mirasın 24 numaralı bayrak forması, yakın zaman içinde Ataşehir’de Mirsad Türkcan ve Ömer Onan formalarının yanına asılmalı…
 
BSL SEZON ORTALAMASI
SÜRE: 23.39 dk.
SAYI: 10.5
RİBAUND: 5.2
ASİST: 2.1
BLOK: 0.6
TOP ÇALMA: 1.2
TOP KAYBI: 1.3
VERİMLİLİK: 15.3


 
ŞAHANE
SHANE LARKIN
ANADOLU EFES
 

"Play-off ilk turunda 1-1 olan Karşıyaka serisinin 3. maçında, karşılaşmayı koparamayan Efes, Larkin’in elindeki 18 sayılık sazla 83-68 kazandı ve zorlu G.Saray NEF serisine giriş yaptı. Pistiolis’in üç kısasıyla parladığı seride, 5. günün şafağında ortaya çıkan Gandalf gibiydi hünerli ABD'li. F.Bahçe'ye kaybedilen seride kazanılan tek maça da imzasını bıraktı..."

HÜSEYİN DEMİR
 
Türk pasaportuna sahip ve yerli statüsünde oynayan Shane, yoğun geçen sezonda hem EuroLeague’de hem TBL’de, takımını Micic ile sırtlayan isimdi. Yabancı oyuncu kotası olan ligimizde yerli statüsünde oynamasıyla, takımına 5+1 yabancı oyuncu oynatma hakkıyla sahanın farklı alanında da yardımcı oldu.
 
Mutlu sonla biten inişli-çıkışlı EuroLeague sezonunun ardından, ING Basketbol Süper Ligi'nin normal sezonunda da dümenin başında olan Shane Larkin, bu periyotta çıktığı 19 maçın 8’inde çift haneli skor üretti. Avrupa dönüşü yerel ligde de zirveye oynayan takımıyla ligi ikinci sırada bitiren Larkin, sahaya kattıklarını ve özel bireysel performansını bize play-off’larda sundu.
 
Play-off ilk turunda 1-1 olan Karşıyaka serisinin 3. maçında, karşılaşmayı koparamayan Anadolu Efes, Shane Larkin’in elindeki 18 sayılık sazla 83-68 kazandı ve zorlu Galatasaray NEF serisine giriş yaptı. Pistiolis’in üç kısasıyla parladığı Galatasaray serisinde, 5. günün şafağında ortaya çıkan Gandalf gibiydi Larkin!
 
İlk maçtaki sessizliğini kalan karşılaşmalardaki liderliğiyle unutturan Shane, 91-77 kazanılan 2 mücadelede duble duble yaptı ve 13 sayı-12 asistle takımına galibiyeti getiren önemli bir etken oldu. 5. maçta bize skorer Larkin’i izletti ve 28 sayı, 4 ribaund, 6 asist, 31 verimlilik performans ile sarı kırmızılıların kısalarına, adeta 'buranın kralı benim' dedi. 3-2 Efes’in zaferiyle biten ve kıran kırana geçen yarı final serisinde 14 sayı ve 17.8 verimlilik puan ortalamasının altına imza attı.
 
Zorlu geçen normal sezon, zorlu geçen play-off serileri derken sıra zorlu finale gelmişti. Takımın genelinin grafiği düşmüş, Micic sakatlıktan yeni dönmüş, yerli rotasyon ise 2. vitesten öteye çıkamıyordu. Fakat Larkin takımı galibiyete taşısa da, kaybetse de her şekilde büyük oynuyordu. Sert savunması ve kupaya hasret ruhuyla finale gelen Fenerbahçe karşında seri 3-1 kaybedildi.
 
Serinin ilk iki maçında sahada pek varlık göstermeyen Shane Larkin, 103-92 kazandıkları maçta, final serilerinin en epik performanslarından birini gerçekleştirdi. 37 sayı, 5 ribaund, 3 asist ve 36 verimlilik puanı... Neden var olduğunu anlatan bir 40 dakikayı bize izletti.
 
Serinin son karşılaşmasında aktif rol oynamasa da 10 sayı, 6 asistlik bir istatistik bıraktı arkasında... İlk maçtaki 8, ikinci maçtaki 10 sayılık katkısı gibi. Hani bir söz var ya, “Ölüsü bile yeter” diye. Bu sözün yaşayan örneği Shane Larkin’dir…
 
Kapanışta ise Anadolu Efes'in özel yıldızı Larkin'in bu sezon ING Basketbol Süper Ligi'nde özel performans sergilediği 5 maçın istatistiklerini hatırlatalım...

23 Ekim 2021 Efes - Galatasaray NEF: 85-92
Sayı: 20, ribaund: 4, asist 8, top çalma: 2, top kaybı: 5, verimlilik: 20
6 Şubat 2022 Galatasaray NEF - Efes: 91-103 
Sayı: 20, ribaund: 3, asist: 9, top kaybı: 2, verimlilik: 24
24 Mayıs 2022 Efes - Pınar Karşıyaka: 83-68
Sayı: 18, ribaund: 5, asist: 3, top çalma: 3, top kaybı: 1, verimlilik: 22
4 Haziran 2022: Efes - Galatasaray NEF: 104-77
Sayı: 28, ribaund: 4, asist: 6, top çalma: 1, top kaybı: 4, verimlilik: 31
11 Haziran 2022: Efes - Fenerbahçe Beko: 103-92
Sayı: 37, ribaund: 5, asist: 3, top kaybı: 4, verimlilik: 36

BSL ORTALAMASI
SÜRE: 24:01 dk.
SAYI: 11.9
RİBAUND: 2.4
ASİST: 4.3
BLOK: 0.1
TOP ÇALMA: 1
TOP KAYBI: 1.8
VERİMLİLİK: 12.9



TURBO
DEE BOST
GALATASARAY NEF


"O, seksenlerin fenomen dizisi Knight Rider'daki (Kara Şimşek) Kitt’in en tehlikeli anlarda kullanılmak üzere hazır olan “Turbo Boost” tuşu gibiydi... Galatasaray NEF’in yüksek temposunu kabul ettirdiği her maçın moderatörü oldu. Liderliği ise çok dengeli şekilde takım arkadaşlarıyla paylaştı."

BURÇİN BADEM

İki guard’la oyunu yöneteceksen ve oyunu yüksek tempoda yaşatmak istiyorsan, Galatasaray bütçesine göre alabileceği en iyi kısalardan Dangelo Bost’u alarak iyi bir iş yapıldı. Yanında Trimble ve Canaan gibi iki acar kısası olan Galatasaray NEF'i zevkle izlememize neden oldu.

Sahada ortalama 33 dakika kalırken sezonu 13.5 sayı, 4.7 ribaunt, 6.6 asist, 1.7 top çalma, 2. top kaybı ortalamalarıyla kapattı. Özellikle yüksek tempolu bir takımı yönetirken bu süre zarfında sadece 2 top kaybı kabul edilebilir bir sonuç… Savunma ribaundları sonrası takımı koşturması maç hakimiyetini Galatasaray tarafında olmasını sağlayan faktördü.

Ekrem Memnun’un ayrıldığı gün 13 galibiyet, 10 mağlubiyet sahibi Galatasaray NEF, koç değişimi sonrası patlama yaptı. Normal sezonu 20 galibiyet, 10 mağlubiyet ile 3. sırada tamamlayan sarı kırmızılılar, artık onun liderliğinde her maçı dolduran herkesin salonda ve ekran başında mutlu eden bir takım olmayı başardı. Dee Bost, galibiyetlerin hepsinde mutlaka imzası oldu. Galatasaray NEF, bu sezon Daçka dışındaki tüm takımları en az bir kere yenme başarısını gösterdi. Böyle bir sonuca çok iyi bir oyun kurucun olmadan ulaşamazsın. 

Birbirinden leziz mücadelenin gerçekleştiği ama kaybettikleri Darüşşafaka maçlarında bile göz kamaştıran performanslar sergiledi. Bost işin sadece hücum tarafında da kalmadı. Savunmayı da rakibinin hep karşısında kalmaya çalışarak, dirençli sürdürdü. Pota altı rotasyonlarında uzunların önüne düşerek savunma ribauntlarına el soktu. Birçoğunu kazandı(rdı).

Pick and roll’da savunması zor bir oyuncu. Gözü kara, uzak mesafeli şutu var ve bunu rakibini okuyarak çok çabuk yapabiliyor. Tek sorunu bu şutlardaki istikrarı… Bunun yanında yavaş ayaklı uzunlara karşı hemen cezayı kesiyor. Potaya atak yapıp kullanıyor ya da yardımı okuyup boş adamı buluyor. 20 sayı, 9 asist, 5 top çalma, 4 ribaunt, 0 (sıfır) top kaybı gibi istatistik yakaladığı maçları var. İşi en güzel tarafı ise sadece rakamlar değil onu seyrettiren. Basketbol tutkusunu sahadaki her saniye hissettiriyor. Hırsı performans odaklı değil. Gününde olmadığı bir günde bile çabasını ortaya koyuyor.

Sezonun son 5 maçı yani play-off’taki Anadolu Efes mücadelesinde harika iş çıkardı. Avrupa’nın en dominant kısa rotasyonuna karşı bu seriyi 16 sayı, 5 asist, 3.4 ribaunt ve 17.4 verimlilik puanıyla tamamladı. Sahada her oyuncunun bireysel performansını yukarıya çıkarabilecek detaylarda hep parmağı oldu. Spacingleri ayarladı, doğru yerde doğru yere penetre yaparken takım arkadaşının 'ne zaman, nerede olması gerektiğini' iyi yönetti. Bazen topa hiç değmeden bile oyunu yönetti ki; bu bir koç için önemli bir fırsattır. Bost’un yönetim tarzını iyi anlayan Melo Trimble, Sadık Kabaca, Blacksheer, N’Dour ve tabii ki Andre Canaan da işini kolaylaştırdı.

Onu seyrederken en keyif aldığım maçlardan biri yarı final serisinin 4. karşılaşmasıydı. Birbirinden kaliteli basketbolcuların en iyi oyunlarını yansıtmaya çalıştığı karşılaşmada, müthiş bir zeka, hırsla yoğurulmuş yetenek oyunu domine etti. Keyifli serinin bir maç daha uzamasını sağladı.
 
Sonuç olarak ING Basketbol Süper Ligi 2021-2022 Sezonu en değerli kısalarından biri olarak oyları toplayan DeMarquis Dangelo Bost ayakta alkışı hak etti.
 
BSL ORTALAMASI
SÜRE: 32:25 dk.
SAYI: 13.5
RİBAUND: 4.7
ASİST: 6.6
BLOK: 0.1
TOP ÇALMA: 1.7
TOP KAYBI: 2
VERİMLİLİK: 17.5



ALFA MVP
ALPHA KABA
GAZİANTEP BASKETBOL


"Adının hakkını pota altında veren Kaba, tam bir çember Alpha'sı. Oyuncular onu savunmak ya da üzerine hücum etmek için de iki kez düşünüyor. Bu sezon Avrupa'nın en çok blok yapan 10. uzununun tokadı ligimize damga vurdu..."
 
EGEMEN İSAR

Bu sezon ING Basketbol Süper Ligi’ne damga vuran Fransız uzun Alpha Kaba, normal sezonun 'En Değerli Oyuncusu' seçildi. Pota altını karartan ribaund ve blok canavarı Kaba, maç başına yakaladığı 1.5’lik Blok ortalamasıyla, Avrupa yerel liglerinin en çok blok yapan 10. oyuncusu arasında yer aldı. Gaziantep adına fark yaratan isim oldu…

Gaziantep Basketbol’a, PRO A takımı Nanterre 92’den gelen Alpha Kaba, çiçeği burnunda antrenör Tutku Açık’ın en önemli silahlarından biriydi. Sekme payını minimumda tutarak onun albenisini geri kazandırdı.

Tutku Açık’ın ve Gaziantep’in önemli yıldızı Kaba, profesyonel kariyerine Elan Bearnais takımında başladı. İkinci durağı zamanında Micic ve Jokic gibi yıldız isimleri de bünyesinde barındırmış olan Sırbistan’ın köklü kulübü KK Mega oldu. 

Burada iyi bir iki yıl geçiren Fransız uzun, 2016-17 yılında ABA Ligi’nin ribaund lideri oldu. Kaba Sırp ekibinde oynadığı sırada, 2016 NBA Draft’ında 2. tur 60. sıradan Atlanta Hawks tarafından seçildi. 

Sırp ekibinde geçirdiği sezonun ardından, 2017 yılında Asvel’e transfer oldu. 2 yıl Lyon havası alıp başka bir PRO A temsilcisi olan Boulazac’a gitti. 1 senelik kısa bir sezonun akabinde EuroCup temsilcisi Nanterre 92’ye geçiş yaptı. 

EuroCup’ta normal sezonda 11.1 sayı, 8.5 ribaundluk göz kamaştıran bir performans gösterdi. Ve ardından bu sezonun başında Gaziantep’e geldi.

Alpha’nın oyuncu özelliklerine gelirsek, ilk söyleyeceğimiz şey bir ribaund canavarı olduğudur. Size’lı ve atlet bir uzun olan Kaba’nın, sert bir çember koruyucusu olduğunun altını çizelim. 

Ciddi blok tehdidi var. Çembere yakın topla buluştuğunda skor hacmi yükseliyor. Kısa savunmasında da başarılı. Fiziki 4-5 numaralara karşı da temastan kaçmayan, mücadele gücü yüksek bir oyuncu.

Tam saha oyununda, fast breaklerde güvenilebilecek bir silah. Fakat oyun görüşü dar, beceri yetenekleri kısıtlı. İyi bir pasör değil. Orta mesafe ve boyalı alan dışı şutu yok. Sırtı dönük ve yüzü dönük oyunları da pek başarılı değil. Fakat gelişime açık bir oyuncu. Bu sene bunun emarelerini verdi.

ING Basketbol Süper Ligi normal sezonunda gösterdiği 13.5 sayı, 10.8 ribaund, 0.8 asist, 1.5 blok, 1.2 top çalma, 1.8 top kaybı ve 19.5’lik verimlilik puanı ile normal sezonun MVP’si oldu.

Sezon boyu iyi performans gösteren Kaba’nın 'En Değerli Oyuncu' seçilmesinde etkili olan 3 maç ise şöyle...

1- Bahçeşehir Koleji ile oynanan normal sezon ilk karşılaşması, takımı o maçı 76-69 kaybetse de Kaba, takımı adına parlayan isimdi. 27 sayı, 23 ribaund, 1 asist, 1 blok, 1 top çalma, 4 top kaybı ve 37 verimlilik puanının altına imza attı.

2- Yukatel Merkez Efendi ile oynanan normal sezon ikinci maçı. 80-64 kazanılan maçta Alpha Kaba, 21 sayı, 18 ribaund, 2 asist, 1 blok, 4 top çalma, 1 top kaybı ve 34 verimlilik puanlık performans sergiledi.

3- Tofaş ile oynanan normal sezon ilk mücadelesi... 89-70 kazanılan maçta Kaba, 18 sayı, 12 ribaund, 2 asist, 3 blok, 0 top çalma, 1 top kaybı ve 30 verimlilik puan elde etti.

BSL SEZON ORTALAMASI
SÜRE: 30:39 dk.
SAYI: 13.5
RİBAUND: 10
ASİST: 0.9
BLOK: 1.5
TOP ÇALMA: 1.2
TOP KAYBI: 1.8
VERİMLİLİK: 19.5


 
AİDİYET
DOĞUŞ ÖZDEMİROĞLU
DARÜŞŞAFAKA BASKETBOL


“Kendisine önemli teklifler gelmesine karşın, yuvası olan Darüşşafaka’da kalan Doğuş Özdemiroğlu, sezon içinde yaşadığı sakatlık sürecine rağmen yüreğini ortaya koydu ve play-off yapamaz denilen Daçka’nın en iyi 4 takım içinde olmasını sağlayan isimlerin başında geldi.”

BERTAN ERMAN

Biliyorsunuz ki, Darüşşafaka’da annesi veya babası hayatta olmayan başarılı öğrenciler okuyor. Darüşşafaka Spor Kulübü ve Darüşşafaka Eğitim Kurumları, birbirinden farklı iki özerk kurum; ama mekan ve insanlar olarak birbirine entegre durumda.
 
Okul ile Ayhan Şahenk Spor Salonu yan yana. Öğrenciler, bazı beden eğitimi derslerini de Ayhan Şahenk’te yapıyor. Daha sonra A takım antrenmanı oluyor. Okuldaki çocuklar ve gençler, Darüşşafaka’nın basketbolcularıyla karşılaşıyor, konuşup sohbet ediyor. Doğuş Özdemiroğlu ise Daçka’daki çocukların idolü…

Balıkesir’in Ayvalık İlçesi’nde başlayan bir hikâye Doğuş Özdemiroğlu’nun hikâyesi. Henüz 6 yaşındayken babasını kaybeden Doğuş, daha sonra Ayvalık’taki sınıf öğretmeninin Darüşşafaka’nın sınavlarından bahsetmesi ile yeni bir hayata 'merhaba' diyor. 

Darüşşafaka’ya gelen Doğuş’u, burada İrfan Hoca keşfediyor. İlk başta aklında futbol olan Doğuş Özdemiroğlu, daha sonra basketbola ısınıyor ve günümüze gelen bir hikâye devam ediyor.

Lisede okurken Daçka’nın 100. yılında TB2L’de şampiyonluk sevinci yaşayan ve 2018’deki EuroCup zaferinde önemli katkılarda bulunan Doğuş Özdemiroğlu’na geçen sezon önemli teklifler geldi; ama onun tercihi, yuvası Darüşşafaka oldu. 

Doğuş başka bir yere gitseydi, bırakın ilk 5 başlamayı; belki de basketbol oynamak için istediği süreleri alamayacaktı. Burada Doğuş’un başantrenör Selçuk Ernak ile de benzeri olmayan bir oyuncu - koç ilişkisi var.
 
Şimdi gelelim Daçka’nın 2021-2022 sezonuna… Sezon başında göğüs reklamı yoktu ve formanın ön kısmında sadece numara yazıyordu. Mali açıdan, kendi seviyesindeki kulüplerle kıyaslandığında daha düşük bir bütçe ile mücadele etti. 

Kimse Daçka’yı play-off takımı olarak saymıyordu. Şampiyonlar Ligi’nde de beklentiler, ING Basketbol Süper Ligi’ndeki gibi; farklı değildi. Fakat Daçka, oyuncusundan teknik ve idari kadrolarına kadar sıkı bir bütünlük yakaladı. 

Bireysel anlamda defansı ve top çalmalarıyla dikkat çeken Doğuş Özdemiroğlu, hücumda da Daçka’ya önemli katkılar sağladı. Başarılı gard, bireysel olarak FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde ocak ayının en değerli oyuncusu seçildi ve hem Şampiyonlar Ligi’nde 14 maçta 3.7 ortalama hem de ING Basketbol Süper Ligi’nde 37 maçta 2 ortalama ile top çalma kralı oldu. 
 
Takım olarak başarıları da ING Basketbol Süper Ligi ve Türkiye Kupası’nda yarı final, FIBA Şampiyonlar Ligi’nde ise play-in’de önceki 2 sezonun şampiyonu San Pablo Burgos’u deplasmanda kupa dışı bırakmak oldu. Tabii ki buradaki hikâye Son 16’da bitti; ama Doğuş’un Manresa deplasmanında olmayışı da takımı önemli derecede etkilemişti. 

Yoksa başka bir sonuçtan bahsedebilirdik. Ayrıca Doğuş, sezonun son haftalarında, elindeki sakatlığa rağmen sahadaki mücadelesini sürdürdü.

Sezon içinde 2 yıllık sözleşme yenileyen Doğuş Özdemiroğlu, bir kez daha tercihini paradan değil, yuvadan, ait olduğu yerden yana kullandı. Darüşşafaka, Doğuş’un yuvası. Doğuş, takımın milli yıldızı, okuldaki öğrencilerin ağabeyi, idolü. Doğuş Özdemiroğlu, hiç şüphesiz, Daçka’yı daha iyi yerlere taşımak için 2022-23 sezonunu sabırsızlıkla bekliyor.
 
BSL ORTALAMASI
SÜRE: 20:29 dk.
SAYI: 7.5
RİBAUND: 2.8
ASİST: 2.5
BLOK: 0.1
TOP ÇALMA: 1.5
TOP KAYBI: 1.6
VERİMLİLİK: 7.8

süperkahramanlar fenerbahçebeko janvesely anadoluefes shanelarkin galatasaraynef deebost mvp gaziantepbasketbol alphakaba darüşşafaka doğuşözdemiroğlu ribaunddergisi