Los Angeles Derbisi'nde kazanan Lakers

LeBron ve A. Davis, Lakers'ı galibiyete taşıdı.

NBA’de Batı Konferansı’nın iddialı iki Los Angeles ekibi, Orlando Bubble’daki ilk maçlarında karşılaştı.

Maça iyi başlayan Los Angeles Lakers oldu. Lakers, boyalı alanda Anthony Davis ile üstünlük kurup 3 dakika dolmadan 9-3 öne geçti. (9.07) Clippers ise, Kawhi Leonard ile rakibine karşılık vermeye çalışsa da, istediği sonuçları alamadı. Boyalı alanda adeta devleşen Lakers, JaVale McGee’den de önemli sayı katkıları geldi. LeBron James’in 5 asist yaptığı ilk 12 dakikada Lakers, ikinci çeyreğe 35-23 önde girdi.

Ancak Los Angeles Clippers, ikinci çeyreğe iyi başladı. Kawhi Leonard önderliğinde ivme yakalayan Clippers, farkı bir anda 3 sayıya indirdi. (41-38, 7.35) Lakers, bir ara farkı yeniden çift hanelere çıkarsa da, aranın kapanmasına engel olamadı. Lakers buna rağmen devre arasında soyunma odasına 54-52’lik üstünlükle gitti.

Üçüncü çeyreğe Paul George’un 3 sayılık basketiyle başlayan Los Angeles Clippers, maçta ilk kez öne geçti. (55-54, 11.02) Lakers skoru eşitlese de, Paul George’tan arka arkaya üçlükler gelmeye devam etti ve aradaki fark 5 sayıya çıkınca, Los Angeles Lakers’tan mola geldi. (61-55, 9.06) Ancak bu mola, Clippers’ın ivmesini düşürmedi; Ivica Zubac ve Kawhi Leonard’dan gelen basketlerle 14-1’lik bir seri yakaladı. Fakat Lakers oyuna tutunmaya devam etti. LeBron James ve Anthony Davis’in önderliğinde maça ortak olmayı sürdüren Los Angeles Lakers, karşılaşmayı 103-101 kazandı.

Karşılaşmanın detaylı istatistikleri için tıklayınız.

nba los angeles lakers lebron james kawhi leonard anthony davis los angeles clippers paul george