"İnişli çıkışlı bir yıl oldu"

Deneyimli oyuncu, kariyerinde ilk kez sezon içinde koç değişikliği yaşadığını söyledi.

Olympiakos forması giyen Brandon Paul, S Sport’ta yayınlanan “3 Saniye” adlı programda Deniz Aksoy’un konuğu oldu.
 
Karantina dönemini memleketi Chicago’da geçiren Paul, ABD’deki Coronavirüs salgını ile ilgili, “Her şeyden çok formda kalmaya odaklanmış durumdayım. İşler burada daha kötüye gidiyor. Hasta sayısı hala çok yüksek.” değerlendirmelerinde bulundu.
 
2016-2017 sezonunda Anadolu Efes forması giyen başarılı gard, İstanbul’daki dönemi hakkında şu ifadeleri kullandı:
 
“Oldukça iyiydi. Elensek de Play-off çıktık. Geliştirdiğim ilişkilerim oldu. Jayson Granger ile sürekli görüşüyorum. Deshaun Thomas ve Alex Kirk ile de aynı şekilde. Alex benim G-League’den takım arkadaşımdı. Geçenlerde Cedi Osman ve Doğuş Balbay’la da görüştüm. Orada bir aile gibiydik.”
 
YAŞLI ÇAYLAK
 
2017-2018 sezonunun başında San Antonio Spurs’e transfer olan Brandon Paul, “Geldiğimde benden genç 6-7 oyuncu vardı.” Onlar ikinci veya üçüncü yıllarındaydı. Derrick White bana veteran çaylak diyordu. İnanılmaz bir yıldı. Hayalimi gerçekleştirmişim. Üstelik bunu San Antonio Spurs gibi bir organizasyonda yaptım.” derken, Teksas ekibinin başarılı antrenörü Gregg Popovich hakkında,
“Onun gibi bir koçla çalıştığım için çok şanslıyım. İnsanlara sadece bir basketbolcu olarak değil,  bir genç olarak bakıyor. Hayatın her alanında gelişmen için çabalıyor.” dedi.
 
Coronavirüs salgını öncesinde bu sezon Olympiakos ile geçirdiği süreçlere de değinen Paul, “İnişli çıkışlı oldu açıkçası. Herkes için zor bir yıl oldu. Oly çok tarihi bir kulüp. İyi giden şeyler olduğu kadar kötü giden şeyler de vardı. Kariyerimde, herhangi bir sezonda hiç koç değişikliği yaşamamıştım.” açıklamalarında bulundu. Atina’da geçirdiği günler hakkında konuşan deneyimli gard, EuroLeague maçları haricinde, “Antrenmana gidiyorum. Sonra bir şeyler yiyip günün tamamını evde geçiriyorum. Tam bir televizyon manyağıyım. Atina’daki evimde havuzum ve televizyon sistemim vardı. Atina’nın atmosferini çok seviyorum. İnsanları kibar.” dedi.
 
“FENERBAHÇE BU TAKIMI 20 SAYI FARKLA YENER DEMİŞTİ VE İNANMAMIŞTI”
 
Brandon Paul, San Antonio Spurs’ten takım arkadaşları olan Fransa’nın efsane basketbolcusu Tony Parker ve Fenerbahçe Beko’da forma giyen Joffrey Lauvergne ile Spurs benchinde geçen bir anısını anlattı:
 
“Çok kötü bir takımla oynuyorduk; kim hatılarmıyorum. Joffrey bana bakıp, ‘Fenerbahçe bu takımı rahat rahat 20 sayı farkla yener’ demişti. Ona baktımi “25 sayı bile olabilir’ dedim. Yanımızdaki Amerikalı takım arkadaşım, ‘Hayatta olmaz. İmkanı yok.’ diyordu ama ben ona dönüp, ‘Yenerler dostum. Gerçekten çok iyiler’ dedim. Bize inanmadı. Biz de o sırada 30 sayı kadar farkla öndeydik. Eğildim, ’Tony’ diye seslendim. O da bana baktı. ‘Sence Fenerbahçe bu takımı 5 maçlık bir seride yener mi?’ diye sordum. Bana bakıp kafasını evet şeklinde salladı. Takım arkadaşım da, ‘Peki, sen de öyle diyorsan…’ dedi.
 

brandon paul tony parker cedi osman anadolu efes olimpiakos joffrey lauvergne san antonio spurs