Çin Fatihi Brooklyn Nets

NBA'de sezon öncesi hazırlık karşılaşmaları devam ederken, Los Angeles Lakers ve Brooklyn Nets, Çin'de ikinci kez karşı karşıya geldi. Karşılaşma, Shenzen kentinde oynandı.

NBA'de sezon öncesi hazırlık karşılaşmaları devam ederken, Los Angeles Lakers ve Brooklyn Nets, Çin'de ikinci kez karşı karşıya geldi. Karşılaşma, Shenzen kentinde oynandı.

Şangay'daki karşılaşmayı 114-111 kaybeden Lakers, maça 7-0'lık bir seri ile başlayan Nets karşısında ilk sayılarını Anthony Davis'ten buldu. (8.20 - 7.58) Daha sonra LeBron James de sayı üretmeye başladı ve Kaliforniya ekibi 11-0'lık bir seri yakaladı. (5.21) Birbirini yakından takip eden iki takımın çekişmeli geçen ilk 12 dakikasının sonunda, Lakers'tan Alex Caruso son saniyede 3 sayılık basket kaydetse de, ikinci çeyreğe Brooklyn Nets 20-19 önde girdi.

Ancak Los Angeles Lakers, ilk çeyreğin sonunda olduğu gibi, ikinci çeyreğin başında da 3 sayılık basket buldu; Zach Norvell'in dış atış isabeti ile 22-20 öne geçti. Bunun üzerine Nets Başantrenörü Kenny Atkinson çok erken bir mola aldı. (11.42) Bu molanın dakikalar sonrasında Caris LeVert ile etkili ola New York ekibi, çeyreğin bitimine 46 saniye kala farkı çift hanelere çıkardı ve devre arasında soyunma odasına 47-36'lık üstünlükle gitti.

Brooklyn Nets, üçüncü çeyreğe etkili başladı. Caris LeVert, Joe Harris ve Taueran Prince'in kaydettiği basketlerle 8-2'lik bir mini seri yapan Nets, farkı 18 sayıya çıkardı. (10.04) Los Angeles Lakers, bu seriden sonra biraz daha toparlandı ve farkı tek hanelere indirdi. Son 12 dakikaya 70-61 önde giren Nets,Taurean Prince ile farkı açtı ve oyunun kontrolünü eline geçirdi ve karşılaşmayı 91-77 kazandı.

Çin'de Lakers'ı ikinci kez mağlup eden Brooklyn Nets'te maçın en skorer oyuncus Caris LeVert, 22 sayı, 5 asist ve 3 ribaund ile öne çıkarken, Taurean Prince de 16 sayı ve 4 ribaund kaydetti. Öte yandan New York ekibinde DeAndre Jordan, 4 sayı atmasına karşın 11 ribaund aldı. Los Angeles Lakers'ta Avery Bradley, 14 sayıyla takımının en skorer ismi oldu.

YILDIZLAR FAZLA SÜRE ALMADI

Shenzen'deki Lakers-Nets karşılaşmasında, iki takımın yıldızları fazla süre almadı. Lakers'ta LeBron James, ilk çeyrekte 6 sayı, 4 asist ve 3 ribaundla oynadı ve diğer çeyreklerde dinlendirildi. 6 sayı ve 3 ribaundla oynayan Anthony Davis ise, sağ el baş parmağından sakatlandı ve maçın kalan dakikalarında sahaya girmedi. Nets'te Kyrie Irving bu maçta forma giymedi.

Anthony Davis brooklyn nets Caris LeVert çin Joe Harris LeBron James Los Angeles Lakers nba Taurean Prince