Teksüt Bandırma'dan rahat galibiyet

ING Basketbol Süper Ligi 22. hafta maçında Teksüt Bandırma, evinde Sigortam.net İTÜ Basket'i 64-48'lik skorla mağlup etti.

ING Basketbol Süper Ligi 22. hafta maçında Teksüt Bandırma, evinde Sigortam.net İTÜ Basket'i 64-48'lik skorla mağlup etti.

Ev sahibi Teksüt Bandırma, etkili bir oyunla başladığı müsabakanın ilk dakikalarını 4-2 önde geçti. Konuk ekip, Oğulcan Baykan ve Yunus Akçay ile bulduğu sayılarla çeyrek sonuna 3 dakika kala eşitliği sağladı: 9-9. Oyun anlamında hem hücumda hem de savunma birbirlerine üstünlük kuramayan iki takımdan Teksüt Bandırma, ilk çeyreği 1 sayı farkla 14-13 üstün tamamladı. İkinci çeyreğe 9-0'lık seri yaparak başlayan Bandırma ekibi, 12. dakikada Şehmus Hazer, Alperen Şengün ve Erkan Yılmaz'ın basketleriyle farkı 10 sayıya çıkardı: 23-13. Genç oyuncularıyla mücadele eden Teksüt Bandırma karşısında 5-0'lık seri yakalayan konuk ekip, skoru 25-21'e taşıdı ve farkı 4 sayıya indirdi. Hızlı hücumlarla 8-0'lık bir seri daha bulan Teksüt Bandırma, soyunma odasına 33-21 önde gitti.  
Üçüncü periyodun ilk 5 dakikalık bölüm Teksüt Bandırma'nın 37-29 üstünlüğüyle geçildi. Semih Say, Ramazan Tekin ve Oğulcan Baykan üçlüsü ile farkı azaltmaya çalışan İTÜ Basket karşısında Rıdvan Öncel, Erkan Yılmaz, Alperen Şengün ve Şehmus Hazer ile etkili olan Teksüt Bandırma, farkın kapanmasına izin vermeyerek, son çeyreği 48-32 galip durumda girdi. Final periyoduna hücumda daha istekli başlayan Teksüt Bandırma, Alperen Şengün, Sadık Emir Karaca, Rıdvan Öncel ve Furkan Haltalı ile bulduğu basketlerle son 6 dakikaya 59-41 üstünlükle girdi. Kalan sürede farkı kapatmak için acele atışlar deneyen İTÜ Basket karşısında skor bulmaya devam eden Bandırma ekibi, karşılaşmayı 64-48 kazandı.

Karşılaşmanın detaylı istatistikleri için tıklayın.

teksüt bandırma sigortam.net İtÜ basket ing basketbol süper ligi