Son sözü söyleyen Galatasaray final biletini kaptı

Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde Galatasaray, Yarı Final Serisi'nin son maçında Nesibe Aydın'ı 70-58 yenerek seriyi 3-2 kazandı ve adını finale yazdırdı.

Yakın geçen ilk çeyreğin sonlarında Steinberga önderliğinde daha etkili olan Galatasaray, ikinci 10 dakikaya 20-12 önde girmeyi başardı. Sarı-kırmızılı ekip, ikinci çeyrekte Mercedes Russell'ın da devreye girmesiyle farkı bir ara çift hanelere çıkardı. İstanbul ekibi, devre arasında soyunma odasına 32-23 üstün gitti. Her iki takımın 3 sayılık denemelerinde istediği başarıyı yakalayamaması ile düşük skorlu geçen maçta Nesibe Aydın, Ruth Hebard ile ayakta kalmaya çalıştı. Ancak skordaki üstünlüğünü koruyan Galatasaray son 10 dakikaya 49-39 önde girdi. İlk 3 çeyrekte iki takımın toplam 31'de 4 dış atış isabeti bulması da dikkat çekti. Dördüncü çeyrekte konuk ekibin geri dönüş çabaları yeterli olmadı ve sarı-kırmızılı ekip mücadeleyi 70-58 kazandı.

Seriyi 3-2 kazanan Galatasaray'da Anete Steinberga, 23 sayı, 4 ribaund ve 4 asist ile yıldızlaşırken, Epiphany Prince de 13 sayı ve 10 asistle double double yaptı. Tarihindeki ilk Kadınlar BSL deneyiminde finali bir maçla kaçıran Nesibe Aydın'da Ruth Hebard 17 sayı ve 9 ribaundla karşılaşmayı tamamladı. Galatasaray, şampiyonluk için finale namağlup yükselen ezeli rakibi Fenerbahçe Öznur Kablo ile karşı karşıya gelecek. 

Fotoğraf: GS Basketbol

galatasaray herbalife nutrition kadınlar basketbol süper ligi nesibe aydın anete steinberga