San Pablo Burgos Gran Canaria'yı geçemedi

Kastilya ekibi, B Grubu'ndaki ilk yenilgisini aldı.

Liga Endesa Final Etabı’nın sürpriz takımı San Pablo Burgos, B Grubu’ndaki üçüncü maçında Herbalife Gran Canaria ile karşı karşıya geldi.

Maçın ilk 2 dakikasından fazla bir süre içinde sayı çıkmadı. Karşılaşmadaki ilk sayılar, San Pablo Burgos’tan; Miquel Salvo’nun basket faulünden geldi. (7.42, 3-0) Buna karşılık Gran Canaria, Omar Cook ve Beqa Burjanadze ile üçlüklerle 6-3 öne geçti. (6.25) Las Palmas ekibi, özellikle dış atışlarda etkili oldu; ancak Burgos oyundan çabuk kopmadı. Kenardan gelen oyuncularıyla ivme yakalayan Kastilya ekibi, Jasiel Rivero’nun üç sayılık isabetiyle 13-11’lik skor üstünlüğü yakaladı. (3.25) Çekişmeli geçen ilk çeyreğin sonunda San Pablo Burgos, ikinci 10 dakikaya 24-21 önde girdi.

İkinci çeyreğin başlarında üstünlük sürekli el değiştirdi. Ancak savunmada gösterdiği etkili performansla bu 10 dakikalık bölümün ilk 6 buçuk dakikasında 7 sayı yiyen Herbalife Gran Canaria, Matt Costello’nun basketiyle, son 3 buçuk dakikaya girilirken 5 sayılık bir skor üstünlüğünün sahibi oldu. (36-31) Las Palmas ekibi, devre arasında soyunma odasına 40-34 önde gitti.

Üçüncü çeyreğe Vitor Benite ile iyi bir başlangıç yapan San Pablo Burgos, daha sonra Miquel Salvo’nun basketiyle skorda 40-40’lık eşitliği sağladı. (7.52) Ancak Herbalife Gran Canaria, Ioannis Bourousis’in basketiyle eşitliği kendi lehine bozdu. (42-40, 7.00) Buna karşılık Pablo Aguilar’ın 3 sayılık basketi, Burgos’u öne geçirdi. (43-42, 5.58) Fakat bazı pozisyonlarda San Pablo Burgos aleyhine çıkan fauller, Gran Canaria’nın yeniden çıkışa geçirdi.

Son 10 dakikaya 60-56 önde giren Las Palmas ekibi, farkı bir ara 10 sayıya kadar çıkardı. Ancak art arda 2 üçlük bulan San Pablo Burgos, maçın bitimine 3 dakika kala arayı kapattı ve farkı 4 sayıya indirdi. (74-70) Son dakikaya 76-72 geride giren Kastilya ekibi, Thad McFadden'ın 3 sayı atış sırasında faul almasıyla önemli bir şans yakaladı. McFadden, çizgiden 3'te 3 atarak bitime 57.5 saniye kala arayı kapattı. (76-75) Daha sonra Brezilyalı şutör Vitor Benite yine sahneye çıktı; 3 sayılık basketi, San Pablo Burgos'u 78-76 öne geçirdi. Son 20 saniyelik bölümde Gran Canaria'da cevap Omar Cook'tan geldi. Burgos, 9.7 saniye içinde 78-78'lik eşitliği Thad McFadden ile değerlendiremedi ve karşılaşma uzatmaya gitti. 

5 dakikalık uzatmada San Pablo Burgos'tan basit hatalar geldi. Bu hataları iyi değerlendiren Herbalife Gran Canaria, farkı 6 sayıya kadar çıkarsa da, Kastilya ekibi yine oyundan kopmamayı başardı. Ancak daha etkili bir oyun ortaya koyan Gran Canaria, mücadeleden 91-87 galip ayrıldı. 

Gruptaki ikinci galibiyetini alan Gran Canaria'da Ioannis Bourusis, kenardan gelerek 25 sayı, 7 ribaund, 2 top çalma, 1 asist ve 1 blokla dikkat çeken bir performansa imza attı. Maçın en skorer oyuncusu Vitor Benite'nin 26 sayı, 4 ribaund ve 2 asistlik performansı, San Pablo Burgos'un galibiyeti için yeterli olmadı. 

Karşılaşmanın detaylı istatistikleri için tıklayınız.

ispanya liga endesa herbalife gran canaria ioannis bourousis omar cook san pablo burgos augusto lima vitor benite beqa burjanadze