McCollum borcunu ödedi

Henüz yolun başı ama bazı oyunlar, gelecekte ne olacağına dair ipuçları veriyor. Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nde 2. hafta geride kalırken, dikkat çeken bireysel performanslar ve maçlara şahit olduk. Pınar Karşıyaka'da Errick McCollum'un maç kazandıran basketi akıllarda uzun zaman kalacak…

Bertan ERMAN

Türkiye Basketbol Süper Ligi’nin ikinci haftası geride kaldı. Artık haftanın maçı ve haftasına göre farklı başarıları da ekleyeceğimiz bu panoramada, ligde dikkat çeken noktalar vardı. 3. hafta öncesinde Anadolu Efes, Ayos Konyaspor, Fenerbahçe Beko, Frutti Extra Bursaspor ve Pınar Karşıyaka, yoluna namağlup devam ediyor. Beşiktaş Emlakjet için işler pek yerinde gitmiyor; sezona ligin yeni iki takımına kaybederek başladılar. Galatasaray Nef’in ilk 2 maçını kaybetmesi, kendileri adına aldatıcı bir görüntü oluşturdu. Zira Anadolu Efes ve Pınar Karşıyaka’ya kaybeden Aslanlar, iki zorlu maçta da gücünü gösterdi. Frutti Extra Bursaspor ise gövde gösterisine Türk Telekom karşısında devam etti.

MİL TAŞI: MELİH MAHMUTOĞLU


Fotoğraf: Fenerbahçe Beko
Fenerbahçe Beko’nun kaptanı Melih Mahmutoğlu, Onvo Büyükçekmece deplasmanında 11 sayı kaydetti ve Cevher Özer’den sonra aktif sporcular arasında BSL’de 4000 sayı barajına ulaşan ikinci oyuncu oldu.

HAFTANIN MAÇI: GALATASARAY NEF – PINAR KARŞIYAKA



Bu iki takımın adı yan yana gelince ve güçleri de birbirine yakın olunca, kıran kırana, heyecan dolu maçlar ortaya çıkıyor. Karşılaşmayanın ilk basketi, top çalma sonrasında Kenan Sipahi’nin turnikesi ile Pınar Karşıyaka’dan geldi. Ancak Galatasaray Nef çok iyi bir defans ortaya koydu. Bunun yanı sıra Dee Bost’un skorer özelliği kendini gösterdi ve sarı-kırmızılı ekip arayı açtı. Kaf Kaf’ın buna karşı hamlesi, kenardan Errick McCollum’u devreye sokması oldu.

Pınar Karşıyaka’da McCollum ile Mindaugas Kuzminskas’ın tecrübesi konuştu ve yeşil-kırmızılı ekip maça ortak olmayı başardı. Üstünlüğün sık sık el değiştirdiği ve yeri geldiğinde skorun eşitlediği heyecan dolu maçta Pınar Karşıyaka, Errick McCollum’un yukarıdaki resimde gördüğünüz atışın ardından, “Bu maç bizim” dedi. Mücadeleden 72-70 galip ayrılan Kaf Kaf, belki de 2 galibiyet değerinde bir maç kazandı. 2016 yılında Galatasaray forması ile Pınar Karşıyaka deplasmanında takımına galibiyet getiren üçlüğü kaydeden McCollum da bir bakıma yeni takımına karşı borcunu ödemiş oldu :)

HAFTANIN OYUNCUSU: DOĞUŞ ÖZDEMİROĞLU (DARÜŞŞAFAKA)



26 yaşında takım kaptanı olmak her yiğidin harcı değildir. Hem de yetiştiğiniz yerin kaptanıysanız, bunun sorumluluğu çok daha büyük. Geçen sezon büyük bir sürprize imza atan Darüşşafaka, ciddi ölçüde yenilenen kadrosuyla kendini bulmaya çalışıyor ve bu zorlu süreçte beklenmedik sonuçlar ortaya çıkabilir. Daçka’nın Yukatel Merkezefendi’ye karşı oynadığı maç da kötü sürprize müsaitti. Ancak Doğuş Özdemiroğlu’nun 26 sayı ve 10 asistle double double yaptığı maçta Kara Panterler, bu sezonki ilk galibiyetini aldı. Doğuş’un ilk çeyrek sonunda, uzaklardan attığı son saniye üçlüğü de pastanın üstündeki çilek oldu.

HAFTANIN BAŞANTRENÖRÜ: ENGİN GENÇOĞLU (AYOS KONYASPOR)



Kariyerinizdeki ikinci lig maçında, kendi taraftarınız önünde, yeniden toparlanan ve ilk hafta rakibine 39 sayı fark atan bir takıma karşısınız. Karşı takımın; Tofaş’ın özellikle antrenör ve lig tecrübesi daha yüksek. Ayos Konyaspor Başantrenörü Engin Gençoğlu, bu ligde tecrübe sahibi bir oyuncu kadrosunu yönetiyor. İşi kolay değil ama Beşiktaş Emlakjet galibiyetinden daha dikkat çekici bir galibiyet geldi; Gençoğlu yönetimindeki Anadolu Kartalı, Tofaş’ı 14 sayı farkla yendi ve 2’de 2 yapan 5 takımdan biri durumunda…

HAFTANIN TAKIMI: FRUTTI EXTRA BURSASPOR


Fotoğraf: Frutti Extra Bursaspor

Timsahlar gövde gösterisine devam ediyor. İlk hafta Gaziantep deplasmanından 69-50’lik skorla galip gelen Frutti Extra Bursaspor, bu sefer EuroCup’taki bir diğer temsilcimiz olan Türk Telekom ile karşılaştı. İki EuroCup takımının maçının sonunda kadar çekişmeli geçmesini beklerken, dördüncü çeyrekte oyuna ağırlığını koyan yeşil-beyazlı ekip, salondan 79-63 galip ayrıldı.  

2. HAFTANIN EN İYİ BEŞİ
Jordan Morgan – Ayos Konyaspor (Tofaş’a karşı 23 sayı, 6 ribaund, 5 asist)
Jerry Boutsiele – Bahçeşehir Koleji (Gaziantep Basketbol’a karşı 15 sayı, 11 ribaund, 3 blok)
Onuralp Bitim – Frutti Extra Bursaspor (Türk Telekom’a karşı 21 sayı, 5 ribaund, 3 asist)
Errick McCollum – Pınar Karşıyaka (Galatasaray Nef’e karşı 15 sayı, 9 asist, 2 top çalma)
Doğuş Özdemiroğlu – Darüşşafaka (Yukatel Merkezefendi’ye karşı 26 sayı, 3 ribaund, 10 asist)

TÜRKİYE SİGORTA BSL 2. HAFTA SONUÇLARI
Manisa BBSK 73-66 Beşiktaş Emlakjet
Galatasaray Nef 70-72 Pınar Karşıyaka
Ayos Konyaspor 80-66 Tofaş
Frutti Extra Bursaspor 79-63 Türk Telekom
Darüşşafaka 93-80 Yukatel Merkezefendi Bld.
Aliağa Petkimspor 79-89 Anadolu Efes
Bahçeşehir Koleji 78-73 Gaziantep Basketbol
Onvo Büyükçekmece 80-85 Fenerbahçe Beko

TÜRKİYE SİGORTA BSL 3. HAFTA MAÇLARI
14 Ekim Cuma
19.00 Türk Telekom – Bahçeşehir Koleji
15 Ekim Cumartesi
13.00 Tofaş – Manisa BBSK
15.30 Yukatel Merkezefendi Bld. – Frutti Extra Bursaspor
18.00 Beşiktaş Emlakjet – Pınar Karşıyaka
16 Ekim Pazar
13.00 Gaziantep Basketbol – Onvo Büyükçekmece
15.30 Anadolu Efes – Darüşşafaka
18.00 Fenerbahçe Beko -  Ayos Konyaspor
17 Ekim Pazartesi
19.00 Aliağa Petkimspor – Galatasaray Nef
 

errick mccollum pınar karşıyaka ayos konyaspor engin gençoğlu melih mahmutoğlu fenerbahçe beko darüşşafaka doğuş özdemiroğlu türkiye sigorta basketbol süper ligi