Kendinden emin | Yiğit Onan

"Sezonun başından itibaren Fenerbahçe Beko olarak biz kendimizden çok emindik. Aynı zamanda takımda oluşan arkadaşlık ve yakalanan sinerjinin de kazandığımız bu şampiyonlukta çok önemli olduğunu belirtmek isterim. Bu sezon Garanti BBVA BGL'de kazandığımız şampiyonluk hem benim hem de takım arkadaşlarım için çok özeldi."  

GÜLŞAH AKKAYA
 
Bu yıl özellikle pandeminin etkisiyle yoğun bir sezon olduğunu söyleyebilirim. Pandemi ortamında her yerin kapalı olması ve yasaklar nedeniyle basketbola daha fazla konsantre olduğumu belirtmem gerek. Bu belki de benim açımdan olumlu bile oldu... Fakat yine aynı nedenle Fenerbahçeli basketbol severlerin yanımızda olmaması ise bizim için önemli bir eksikti. Bizim gibi büyük camialar için taraftarların tribünlerde olması çok büyük itici güç oluyor. Tabii ki bunun yokluğunu epey hissettik.
 
Garanti BBVA Basketbol Gençler Ligi'nde finalin 'En Değerli Oyuncusu' (MVP) olmak inanılmaz bir duygu... Tabii ki Fenerbahçe Beko olarak önceliğimiz şampiyon olmaktı... Bütün yıl takım olarak çok çalıştık... Ben ise takımımın şampiyonluğunun yanında emeğimin karşılığını finalde MVP olarak almak gerçekten tarifsiz bir mutluluk... 
 
Sezonun başından itibaren Fenerbahçe Beko olarak biz kendimizden çok emindik. Aynı zamanda takımda oluşan arkadaşlık ve yakalanan sinerjinin de kazandığımız bu şampiyonlukta çok önemli olduğunu belirtmek isterim. Bu sezon Garanti BBVA BGL'de kazandığımız şampiyonluk hem benim hem de takım arkadaşlarım için çok özeldi.  
 
Bu sezon Garanti BBVA BGL'nin yanında A takım ile birlikte ING Basketbol Süper Ligi'nde de forma giymem benim için çok güzel bir başlangıç ve tecrübe oldu. Bütün yıl çok çalıştım ve bu emeklerimin karşılığını da forma şansı bularak aldım... Tabii ki değerli antrenörlerim olmasa bu sezon elde ettiğim başarılara ulaşamazdım. Özellikle Ertuğ Tuzcukaya ve Serhan Aydanarığ Hocalarıma ayrıca teşekkür ediyorum. Antrenörlerimin gerek yaptığımız idmanlarda olsun, gerek kariyerim açısından verdiği fikirler olsun... Çok değerli katkıları oldu...
 
Kendime örnek aldığım isimlere gelirsek... Anadolu Efes ile bu sezon iyi işler çıkaran Vasilije Micic ile bu yıl çokça karşılıklı oynama fırsatı buldum. Micic'in çok iyi bir oyuncu olduğunu söyleyebilirim. Vasilije Micic hem savunmada hem de hücumda inanılmaz etkili. O, Avrupa'da gördüğüm nadir, özel oyunculardan biri. Bu arada Micic'in çok çalışkan olduğunu da biliyorum, zaten ne kadar yetenekli olunursa olunsun, disiplinli çalışmanın önemi çok başka... Özetle Vasilije Micic'in hem oyun stilini çok beğeniyorum hem de bazı hareketlerini örnek almaya çalışıyorum. 
 
Yeniden Fenerbahçe Beko'ya dönersek... Bu sezon Garanti BBVA Basketbol Gençler Ligi'nde şampiyon olmamızın yanı sıra değişen yönetim ile beraber altyapıya verilen önemin, önceki yıllara göre daha da artması bizi de mutlu ediyor... Tabii ki buradaki en büyük pay kulübümüzün basketboldan sorumlu yöneticisi Sertaç Komuşoğlu'nda... Sertaç Komuşoğlu, bizi çok destekledi ve her maçtan sonra bizlerin yanında oldu. 
 
TİPLEME 
- En beğendiğin koç?

- Zeljko obradovic 
- En beğendiğin oyuncu?
- Micheal Jordan
- En iyi ilk 5'in?
- Stephen Curry, Micheal Jordan, Kevin Durant, Tim Duncan, Shaquille O'Neal
- En zorlu deplasman?
- Karsıyaka
- Tek kelime ile Fenerbahçe Beko...
- Anlatılamaz

yiğitonan fenerbahçebeko bgl şampiyon gülşahakkaya