Kaf Kaf avantajı kaptı

FIBA Europe Cup'ta Pınar Karşıyaka, ön eleme 1. maçında, İsveç'te Boras Basket'in konuğu oldu.

FIBA Europe Cup'ta Pınar Karşıyaka, ön eleme 1. maçında, İsveç'te Boras Basket'in konuğu oldu.

Kaf Kaf, karşılaşmaya Jordan Morgan ve Tony Taylor'dan gelen basketlerle etkili başladı. Özellikle Jordan Morgan ile boyalı alandan etkili olan temsilcimiz, akabinde Metecan Birsen'in basketiyle farkı 9 sayıya çıkardı. (5.42) Bunun üzerine Boras Basket'ten mola geldi. İsveç ekibi, aldığı moladan etkili döndü ve yaklaşık 1 buçuk dakikada 8-0'lık bir seri yaparak arayı kapattı. (4.15) Ancak Pınar Karşıyaka skor üstünlüğünü kaptırmadı ve ilk 10 dakikayı 24-23 önde tamamladı.

İkinci çeyreğin ilk 5 dakikasında iki takım da fazla sayı üretemedi. Bu süreçte Semih Erden ile etkili olan Pınar Karşıyaka, 13-5'lik bir seri ile farkı yeniden 9 sayıya yükseltti. (4.41) Kaf Kaf, Boras'tan Elvar Fridriksson'a verilen teknik faul sonrasında, Tony Taylor'ın serbest atış isabetiyle skor aralığını ilk kez çift hanelere çekti. (4.25) Kalan sürede karşılıklı sayılar oldu. Temsilcimiz, devre arasına girilirken soyunma odasına 45-35 üstünlükle gitti.

Pınar Karşıyaka, üçüncü çeyreğin yaklaşık 9 dakikasında aradaki farkı korumayı başarsa da, Boras Basket kısa sürede 5-0'lık bir mini seri ile farkı 5 sayıya düşürdü. (1.08) Boras, Kalan sürede Tony Taylor ile 3 sayılık basket bulan temsilcimize Andreas Person'ın serbest atışlarıyla karşılık verdi.

Son 10 dakikaya 63-56 önde giren Kaf Kaf, Metecan Birse ve Yunus Emre Sonsırma'nın basketleriyle farkı 13 sayıya çıkarsa da, uzun bir süre sayı bulmakta zorlandı. Bunu iyi değerlendiren Boras, 11-0'lık bir seri ile maça yeniden tutundu. (3.10) Hücumda basit hatalar yapan ve ribaund almakta zorlanan Pınar Karşıyaka, Brandon Triche ve Jordan Morgan'ın arka arkaya bulduğu basketlerle kendine geldi ve skoru 73-67'ye getirdi. (1.49) İsveç ekibinin öne geçmesine izin vermeyen Kaf Kaf, karşılaşmayı 77-70 kazandı.

Pınar Karşıyaka'da Jordan Morgan, 19 sayı ve 9 ribaundla öne çıkarken, Son dakikalardaki sayılarıyla Boras'ın maça ortak olmasına izin vermeyen Brandon Triche de 13 sayı, 5 ribaund, 2 asist, 1 top çalma ve 1 blokla etkili oldu. Boras Basket'te maçın en skorer oyuncusu Darnell Tyus 20 sayı kaydetti. Rövanş maçı, 9 Ekim tarihinde, Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka Spor Salonu'nda oynayacak. En fazla 6 sayı farkla mağlubiyet, beraberlik ve her türlü galibiyet, Pınar Karşıyaka'nın FIBA Europe Cup'ta gruplara kalması için yeterli olacak.

Karşılaşmanın detaylı istatistikleri: http://www.fiba.basketball/europecup/19-20/game/0210/Boras-Basket-Pinar-Karsiyaka#tab=boxscore

 

boras basket brandon triche FIBA Europe Cup jordan morgan metecan birsen pınar karşıyaka semih erden tony taylor