Heyecan dolu başlangıç

Yenilenen takımlar, yeni bir heyecan. Birçok maçın kıran kırana geçtiği Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 2022-2023 sezonu, heyecan dolu maçlarla başladı.

Bertan ERMAN

Uzun soluklu ve heyecanın yüksek seviyede olduğu Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde 2022-2023 sezonu, birbirinden heyecanlı maçlarla başladı. Bazı maçların sonuçları, güç dengelerine bakıldığı zaman 30. haftada oluşacak tabloyu etkileyecek derecede. Son şampiyon Fenerbahçe Beko, zorlanmasına karşın Bahçeşehir Koleji’ni mağlup etti. Haftanın maçında Anadolu Efes ile Galatasaray Nef, basketbolseverlere final tadında bir maç izlettirdi. Kazanan takım, tecrübenin yanı sıra, Rodrigue Beaubois’nın etkili performansı sonucunda Efes oldu. Bu hafta sürpriz galibiyet denilecek bir maça şahit olmadık belki ama Bursa takımları Tofaş ve Frutti Extra Bursaspor’un farklı galibiyetleri, bir hayli dikkat çekiciydi.

HAFTANIN OYUNCUSU: JORDAN MORGAN (AYOS KONYASPOR)



Uzun zamandır Mevlana Şehri Konya, basketbolun zirvesinden uzaktı. Geri dönüşleri ise, Beşiktaş Emlakjet deplasmanında elde ettikleri galibiyetle oldu. Sezon öncesinde de nasıl bir gidişata sahip olacaklarına dair ipucu veren Ayos Konyaspor’da öne çıkan isim şaşırtmadı; 27 sayı ve 5 ribaundla galibiyeti getiren Jordan Morgan, haftanın oyuncusu olmayı hak eden bir performans sergiledi.

HAFTANIN BAŞANTRENÖRÜ: ERDEM CAN (TÜRK TELEKOM)



Ligin açılış maçında Türk Telekom, kıran kırana geçen karşılaşmada Darüşşafaka’yı mağlup etti. Fenerbahçe ve Utah Jazz’de yardımcı antrenörlüğünü bildiğimiz Erdem Can’ın başantrenör olarak ilk resmi maç deneyimi dikkat çekiciydi. Hiçbir oyuncusunu ayırt etmeden, herkese eşit derecede saha kenarı yönetimini başarıyla yaptı ve Daçka galibiyetinin saha içinde olmayan en önemli faktörüydü.

HAFTANIN TAKIMLARI: BURSA TEMSİLCİLERİ (FRUTTI EXTRA BURSASPOR & TOFAŞ)



Ligin ilk haftası, iki Bursa ekibinin de ezici üstünlükler kurduğu maçlara şahit oldu. Priftis yönetimindeki daha taze ve genç bir Tofaş, Onvo Büyükçekmece karşısında 39 sayı farkla galibiyete uzandı. Sezonun iddialı takımlarından Frutti Extra Bursaspor ise, geçen sezonun sürpriz takımlarından Gaziantep Basketbol’a karşı deplasmanda 19 sayı farkla galip gelmeyi başardı.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ
Jordan Morgan (Ayos Konyaspor) 
Zach Auguste (Frutti Extra Bursaspor)
Jeremy Simmons (Petkimspor) 
Rodrigue Beaubois (Anadolu Efes)
Errick McCollum (Pınar Karşıyaka)

TÜRKİYE SİGORTA BSL 1. HAFTA SONUÇLARI

Türk Telekom 90-87 Darüşşafaka
Yukatel Merkezefendi Bld. 70-79 Aliağa Petkimspor
Pınar Karşıyaka 79-76 Manisa BBSK
Tofaş 92-53 Onvo Büyükçekmece
Anadolu Efes 77-68 Galatasaray Nef
Fenerbahçe Beko 78-72 Bahçeşehir Koleji
Gaziantep Basketbol 50-69 Frutti Extra Bursaspor
Beşiktaş Emlakjet 82-90 Ayos Konyaspor

TÜRKİYE SİGORTA BSL 2. HAFTA PROGRAMI

7 Ekim Cuma

19.00 Manisa BBSK - Beşiktaş Emlakjet
8 Ekim Cumartesi
13.00 Galatasaray Nef - Pınar Karşıyaka
15.30 Ayos Konyaspor - Tofaş
18.00 Frutti Extra Bursaspor - Türk Telekom
9 Ekim Pazar
13.00 Darüşşafaka - Yukatel Merkezefendi Bld.
15.30 Aliağa Petkimspor - Anadolu Efes
18.00 Bahçeşehir Koleji - Gaziantep Basketbol
10 Ekim Pazartesi
19.00 Onvo Büyükçekmece - Fenerbahçe Beko


 

ayos konyaspor türkiye sigorta basketbol süper ligi jordan morgan zach auguste frutti extra bursaspor rodrigue beaubois anadolu efes jeremy simmons petkimspor erdem can türk telekom errick mccollum pınar karşıyaka tofaş