Hatay BŞB, Canik'i rahat geçti

Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi 15. hafta maçında Hatay Büyükşehir Belediyespor, deplasmanda Samsun Canik Belediyespor'u 97-69 yendi.

Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi 15. hafta maçında Hatay Büyükşehir Belediyespor, deplasmanda Samsun Canik Belediyespor'u 97-69 yendi.
Karşılaşmaya konuk ekip çok etkili başladı. Hatay Büyükşehir Belediyespor, Ben Abdelkader ve Peters'ın sayıalrıyla mücadeleye 7-2'lik seri ile merhaba dedi. Ev sahibi ekip Madden ve Aysu'nun kaydettiği basketlerle skoru bir anda 12-11'e taşıdı. Çeyreğin son 5 dakikalık bölümünde Peters ve Asena'nın resitali ile farkı açan konuk ekip, ilk periyodu 19-32 üstün tamamladı. Mücadelenin ikinci çeyreğinde İdil ve Gizem'den de skor katkısı alan Hatay Büyükşehir Belediyespor, periyot sonunda farkı 20'ye çıkarttı ve soyunma odasına 34-54 önde girdi.
Karşılaşmanın üçüncü çeyreğinde ipleri tamamen eline alan Hatay temsilcisi, final periyoduna 54-75 önde girerken mücadeleyi de 97-69 kazandı.

Samsun Canik Belediyespor: Nikolic 2, Dilan Çelik 3, Madden 19, Fatma Dilara Azaklı, Neslihan Külekçi 8, Saadet Aysu Keskin 8, Harris 22, Neslihan Demir 2, Trajchevska 5, Kayra Güler Sağlam

Hatay Büyükşehir Belediyespor: Asena Yalçın 12, Özge Yavaş 11, İdil Türk 15, Kardelen Gezgin, Peters 21, Hülya Çoklar 2, Dürdane Gülşah Gümüşay 3, Gizem Başaran 15, Ben Abdelkader 18, Melike Tuğba Oral

Hatay Büyükşehir Belediyespor Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi Samsun Canik Belediyespor