Fenerbahçe Beko sezona kupa ile giriyor

Sarı Kanaryalar, Darüşşafaka Tekfen'i finalde geçerek 14. TÜBAD Mehmet Baturalp Turnuvası'nın şampiyonu oldu.

14. TÜBAD Mehmet Baturalp Turnuvası'nın final maçında Fenerbahçe Beko ile Darüşşafaka Tekfen şampiyonluk için karşı karşıya geldi. 

Maça Fenerbahçe Beko'da Nando De Colo; Darüşşafaka Tekfen'de Grant Jerrett etkili başladı. Ancak takım olarak sahaya istediğini yansıtan Fener, Jan Vesely ve Lorenzo Brown'ın da devreye girmesiyle 13-6'lık bir skor üstünlüğü yakaladı. (5.34) Bu süre zarfında mola alan Daçka, dönüşünde 8-2'lik bir mini seri yakaladı ve farkı 1 sayıya düşürdü. (2.51) Ancak Fenerbahçe Beko, Jarrell Eddie'nin dış atışlarda etkili olmasıyla arayı açmakta başarılı oldu. Skor aralığını çift hanelere yükselten Sarı Kanaryalar, ilk 10 dakikayı 31-20 önde tamamladı. 

Karşılıklı sayılarla başlayan ikinci çeyrekte hücumdaki ivmesini arttıran Fenerbahçe Beko, farkı 16 sayıya çıkarttı. (41-25, 6.18)  Darüşşafaka Tekfen, belli bir ritm yakalasa da, arayı kapatamadı. Sarı Kanaryalar, devreye 50-37 üstün girdi. Üçüncü çeyrekte Danilo Barthel'in etkili performansıyla başlayan Fener, Daçka karşısında oyunda hakimiyetini kurdu. Son 10 dakikaya 75-51 önde giren Fenerbahçe Beko, kalan sürede rahat bir oyun çıkardı ve mücadeleyi 94-72 kazndı.

Karşılaşmanın detaylı istatistikleri için tıklayınız. 

tübad 14. tübad mehmet baturalp turnuvası darüşşafaka tekfen fenerbahçe beko