Fenerbahçe Beko galibiyet serisini sürdüremedi

THY EuroLeague'de Fenerbahçe Beko, normal sezonun 20. maçında Barcelona'yı Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda konuk etti.

THY EuroLeague’de Fenerbahçe Beko, normal sezonun 20. maçında Barcelona’yı Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda konuk etti.

Maça etkili başlayan Barcelona oldu. Katalanlar, Cory Higgins’in 3 sayılık basketinin ardından Victor Claver ve Adam Hanga’dan sayılar bularak 7-0’lık bir seri oluşturdu. (7.41) Fenerbahçe Beko ise, bu süre içinde 3 top kaybı yaptı. Hücumda etkili olamayan temsilcimize karşı Adam Hanga’nın serbest atış isabetleri ve Nikola Mirotic’in orta mesafeden kaydettiği basket, Barça’nın farkı çift hanelere çıkmasına neden oldu. 11-0 geriye düşen Fenerbahçe Beko’dan erken mola geldi. (6.47) Sarı Kanaryalar’ın ilk sayıları, Malcolm Thomas’ın serbest atıştan kaydettiği basketlerle geldi. (11-2, 6.24) Ayrıca, karşılaşmanın hakem üçlüsünün de temsilcimiz aleyhine çaldığı basit ve hatalı kararlar, taraftarların tepkisini topladı. Fenerbahçe Beko, arayı kapatmaya çalışsa da, ilk 10 dakika Barcelona’nın 24-12’lik üstünlüğüyle tamamlandı.

İkinci çeyreğe Kyle Kuric ve Malcolm Delaney’in 3 sayılık basketleriyle başlayan Barça, farkı 18 sayıya kadar çıkardı ve Fenerbahçe Beko’dan bir erken mola daha geldi. (30-12, 8.24) Temsilcimiz, mola sonrasında, hücumda Nando De Colo önderliğinde iyi bir ivme yakaladı. Akabinde Jan Vesely ve James Nunnally’den de sayı katkıları alan Sarı Kanaryalar, aradaki farkı eritmeyi başardı ve 10-3’lük seriyle skoru 33-27’ye getirdi. (4.10) Taraftarının da desteğiyle oyunda kontrolü sağlamaya başlayan ve hücumda daha etkili olan Fenerbahçe Beko, yakaladığı seride durumu 17-5’e getirerek farkı 1 sayıya indirdi. (35-34, 2.34) Fakat Barcelona, kalan sürede skor üstünlüğünü korudu ve devre arasında soyunma odasına 42-39 önde gitti.

Katalanlar, üçüncü çeyreğe Brandon Davies’in basketleriyle başlayarak tek başına 6-2’lik bir mini seri yaptı veskoru 48-41’e getirdi. Fenerbahçe Beko’dan skorda Davies’e karşılık verse de eşitliği sağlayacak veya öne geçecek sayıları bulamadı. Çeyreğin televizyon molasında Barcelona’nın 52-48’lik üstünlüğü vardı. (4.06) Mola sonrasında Malcolm Delaney ve Victor Claver’den sayı katkıları alan Barça, saniyeler içinde farkı 9 sayıya çıkarttı. (57-48, 3.11) Fener’de arayı kapatmak için James Nunnally, 3 sayılık basketlerle devreye girse de, Victor Claver’den kritik yerlerde yararlanan Barcelona, dördüncü çeyreğe 61-56 önde girdi.

Ancak temsilcimiz, son 10 dakikaya etkili bir giriş yaptı. Sarı Kanaryalar, 2 dakika dolmadan, 62-61’lik skorla bu maçta ilk kez öne geçti. (8.08) Geriye düşen Barcelona, erken mola aldı. Mola sonrasında karşılıklı sayıların ardından kontrolü yeniden sağlamaya başlatan Katalanlar, Malcolm Delaney'in 3 sayılık basketiyle farkı bir kez daha çift hanelere çıkardı. (76-66, 2.35) Kalan süre, Fenerbahçe Beko'nun maça ortak olması için yeterli olmadı ve mücadeleden 80-74 mağlup ayrıldı.

3 maç aradan sonra galip gelen Barcelona'da maçın en skorer ismi Victor Claver 17 sayı kaydederken, Nikola Mirotic de 12 sayı ve 10 ribaundla double double yaptı. 3 maçlık galibiyet serisi son bulan Fenerbahçe Beko'da Kostas Sloukas'ın 14 sayı ve 11 asistlik double double performansı, Barça'yı mağlup etmek için yeterli olmadı.

MAÇTAN ÖNE ÇIKAN ANLAR

barcelona Fenerbahçe BEKO THY EuroLeague