Fenerbahçe Beko, final four'a takıldı!
EuroLeague Final Four yarı finalinde Olympiakos'a 79-61 mağlup olan Fenerbahçe Beko, final şansını kaybetti. Sarı-lacivertlilerde Tarık Biberovic'in performansı yenilgiyi önleyemedi. Atina'da oynanan yarı final mücadelesinde Olympiakos, özellikle ilk yarıdaki etkili savunmasıyla Fenerbahçe Beko'ya üstünlük kurdu ve finale yükselen ilk takım oldu.
Atina’da düzenlenen EuroLeague Final Four’unun ilk yarı final karşılaşmasında Olympiakos ile Fenerbahçe Beko karşı karşıya geldi. Mücadeleyi 79-61 kazanan Yunan temsilcisi adını finale yazdırdı. Olympiakos mücadeleye Tyler Dorsey, Kostas Papanikolau, Thomas Walkup, Sasha Vezenkov ve Nikola Milutinov beşiyle başladı. Fenerbahçe Beko ise parkede Devon Hall, Tarık Biberovic, Talen Horton-Tucker, Nicolo Melli ve Khem Birch ilk beşiyle yer aldı.
OLYMPIAKOS MAÇA HIZLI BAŞLADI
Karşılaşmanın ilk bölümünde hücumda üretmekte zorlanan Fenerbahçe Beko karşısında Olympiakos etkili bir başlangıç yaptı. Tyler Dorsey’nin skor katkısıyla Yunan ekibi skoru 12-0’a taşıdı. Sarı-lacivertliler ilk sayılarını ilk çeyreğin bitimine 3 dakika kala Khem Birch ile buldu. Ardından Nando De Colo’nun üçlüğüyle skor 12-5’e geldi. Çeyreğin kalan bölümünde Wade Baldwin, Tarık Biberovic ve Talen Horton-Tucker ile skor bulan temsilcimiz ilk periyodu 18-12 geride kapattı.
İKİNCİ ÇEYREKTE FARK AÇILDI
İkinci çeyrek Olympiakos’un 11-0’lık serisiyle başladı. Fenerbahçe Beko bu bölümde uzun süre skor üretemezken ilk sayılarını devrenin bitimine 4 dakika kala Chris Silva ile buldu ve skor 29-14 oldu. Tarık Biberovic’in üst üste kaydettiği üçlükler sarı-lacivertlileri oyunda tuttu. Khem Birch ve Nicolo Melli’nin de skor katkısıyla fark tek haneye indi ve devre 33-24 Olympiakos üstünlüğüyle sona erdi.
VEZENKOV ÜÇÜNCÜ ÇEYREKTE SAHNEYE ÇIKTI
İkinci yarıya etkili başlayan taraf yine Olympiakos oldu. Sasha Vezenkov’un etkili oyunuyla Yunan temsilcisi farkı kısa sürede 20 sayıya çıkardı ve skor 44-24’e geldi. Bu bölümden sonra reaksiyon gösteren Fenerbahçe Beko, Wade Baldwin, Talen Horton-Tucker, Tarık Biberovic ve Nando De Colo’nun sayılarıyla farkı 10 sayıya kadar düşürdü: 44-34. Vezenkov’un basketlerine Talen Horton-Tucker ile karşılık veren sarı-lacivertliler farkı 9 sayıya kadar indirse de çeyreğin son bölümünde Olympiakos’un skor üretimine engel olamadı ve final periyoduna 56-41 geride girdi.
SON ÇEYREKTE GERİ DÖNÜŞ YETMEDİ
Fenerbahçe Beko son çeyreğe Tarık Biberovic ve Talen Horton-Tucker’ın sayılarıyla 8-0’lık seri yakalayarak başladı ve farkı 56-49’a kadar düşürdü. Ancak bu serinin ardından oyunun kontrolünü yeniden ele geçiren Olympiakos, farkı tekrar çift haneye çıkardı. Kalan bölümde üstünlüğünü koruyan Yunan ekibi mücadeleyi 79-61 kazandı ve finale yükseldi.
EN SKORER İSİMLER
Fenerbahçe Beko’da Tarık Biberovic 17 sayıyla takımının en skorer ismi oldu. Talen Horton-Tucker 16, Wade Baldwin ise 10 sayı kaydetti. Olympiakos’ta Alec Peters 17, Sasha Vezenkov 16, Tyler Dorsey 15 ve Tyson Ward 10 sayı üretti.
ÇEYREK SONUÇLARI
1. Çeyrek: 18-12
2. Çeyrek: 33-24
3. Çeyrek: 56-41
4. Çeyrek: 79-61