EuroCup temsilcilerimizin kadrolarında dönüşüm

Gelecek sezon 7DAYS EuroCup'ta yer alacak Frutti Extra Bursaspor ve Türk Telekom, kadrolarında önemli değişikliklere gidiyor.

2022-2023 sezonu için THY EuroLeague’de Anadolu Efes ve Fenerbahçe Beko ile birlikte üçüncü veya dördüncü bir temsilcinin olması, elbette Türk basketbolu için önemli bir durum. Türkiye, son olarak 2018-2019 sezonunda, Efes ve Fenerbahçe ile birlikte, 2017-2018 EuroCup şampiyonu Darüşşafaka Tekfen’in de yer almasıyla üç takımla Avrupa’nın bir numaralı liginde yer almıştı.

GENÇLEŞEN TİMSAHLAR

Geçen sezon ilk kez 7DAYS EuroCup’ta yer alan ve sezon içinde antrenör değişikliği yaşayan Frutti Extra Bursaspor, Dusan Alimpijevic yönetiminde bir dönüşüm içine girdi. Kadrosunu gençleştiren Timsahlar, yerli rotasyonuna Pınar Karşıyaka’nın atletik gard/forvet oyuncusu Onuralp Bitim, HDI Sigorta Afyon Belediyespor ile çıkışa geçen pivot Egemen Güven ve Büyükçekmece’nin oyun kurucusu Ömer Utku Al’ı transfer etti. Metin Türen ile 1 yıllık yeni sözleşmeye imza atan yeşil-beyazlı ekip, yabancı rotasyonuna da iki takviyede bulundu. 2019-2020 sezonunda Frutti Extra Bursaspor için mücadele eden Allerik Freeman, yeniden Bursa’ya dönerken, Belçika ekibi Antwerp Giants’ta forma giyen ABD’li forvet Dave Dudzinski de gelecek sezon yeşil-beyazlı formayı terletecek.

Öte yandan Frutti Extra Bursaspor’da Marial Shayok Fenerbahçe Beko’ya; Can Maxim Mutaf da Darüşşafaka Tekfen’e transfer olurken, Ender Arslan 2020-2021 sezonu sonunda basketbolu bıraktığını açıklamıştı.

TÜRK TELEKOM’A DÖRT YENİ İSİM

ING Basketbol Süper Ligi’ne geri döndüğü 2018-2019 sezonundan itibaren iddialı kadrolar oluşturan Türk Telekom, 2 sezon FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde mücadele ettikten sonra yine 7DAYS EuroCup’a döndü. Ankara ekibi, kadrosunu tazelemeye başladı bile…
Mavi Kaplanlar, yeni sezon öncesinde Darüşşafaka Tekfen’den forvet Berk Demir ve şutör gard Andrew Andrews’u kadrosuna kattı. Petkimspor’dan Dorukhan Engindeniz’i de renklerine bağlayan mavi-beyazlı ekibin son transferi Octavius Ellis oldu. Pivot pozisyonunda görev alan Ellis, geçen sezon Olimpiakos ile EuroLeague deneyimi yaşamıştı. Türk Telekom, Muhammed Baygül ile yollarını ayırdı.
 

7days eurocup frutti extra bursaspor türk telekom