Dijon hardalı Kara Kartal'a ağır geldi

Beşiktaş Sompo Sigorta, FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi D Grubu 7. maçında JDA Dijon'u Akatlar Spor Salonu'nda konuk etti.

Beşiktaş Sompo Sigorta, FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi D Grubu 7. maçında JDA Dijon'u Akatlar Spor Salonu'nda konuk etti.

Maça hızlı başlayan Beşiktaş Sompo Sigorta, Toddrick Gotcher, Nemanja Djurisic ve Samet Geyik ile bulduğu basketlerle 9-0'lık bir seri yaptı. (9.50 - 7.15) Maçın ilk 3 dakikasından fazla bir süre sayı bulamayan JDA Dijon'da ilk isabeti, Lamonte Ulmer'in 3 sayılık basketi oldu. (6.42) Temsilcimiz, Jordan Theodore ile ilerleyen dakikalarda üstünlüğünü korusa da farkı açamadı. Dijon, Abdoulaye Loum'un çeyreği bitimine 7 saniye kala attığı basketle farkı 2 sayıya indirdi.

Fransa temsilcisi, ikinci çeyreğe 19-17 önde giren Beşiktaş Sompo Sigorta'ya karşı Richard Solomon ve Jeremy Leloup'ün sayılarına engel olamadı ve 22-20 geriye düştü. (8.06) Kara Kartallar, buna karşılık İsmet Akpınar ve Jordan Theodore'un hücumdaki etkisini göstermesiyle yeniden toparlandığını sahaya yansıttı. Beşiktaş, akabinde Shaq McKissic'ten gelen basketle farkı 8 sayıya çıkardı. (1.59) Ancak Dijon, kalan sürede farkı eritti ve Rasheed Sulaimon'un son saniyede gelen smacı ile devre arasında soyunma odasına 38-37'lik üstünlükle gitti.

Maçın gidişatı, üçüncü çeyrekte Beşiktaş Sompo Sigorta için iyi olmadı. Dış atışlarda etkili olan JDA Dijon, başta David Holston olmak üzere hücumdaki ivmesini arttırdı ve 17-6'lık seri ile farkı 12 sayıya çıkardı. (5.10) Fransa temsilcisi, daha sonra Alexandre Chassang ile sayılar bulmaya başladı ve Kara Kartallar basit hatalar yaptı. Temsilcimiz son 10 dakikaya 65-52 geride girdi. Dördüncü çeyrekte rahat bir oyun çıkaran JDA Dijon, mücadeleyi 98-65 kazandı.

Grupta 5. maçını kazanan Dijon'da maçın en skorer ismi Lamonte Ulmer, 23 sayı, 8 ribaund ve 7 top çalma ile yıldızlaşırken, David Holston 15 sayı ve 13 asistle double double yaptı. 7 maçta toplam 5 mağlubiyet alan Beşiktaş Sompo Sigorta'da Jordan Theodore 19 sayı kaydetti.

Karşılaşmanın detaylı istatistikleri için tıklayınız.

 

MAÇTAN ÖNE ÇIKAN ANLAR



 

Beşiktaş Sompo Sigorta David Holston FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi JDA Dijon Jordan Theodore Lamonte Ulmer