Derbide kazanan Fenerbahçe Beko oldu

Sarı Kanaryalar, Galatasaray'ı mağlup etti.

14. TÜBAD Mehmet Baturalp Turnuvası'nda ezeli rakipler Fenerbahçe Beko ve Galatasaray, yarı finalde karşı karşıya geldi. 

Maça top kayıplarıyla başlayan Galatasaray karşısnda hızlı hücumlarda etkili olan Fenerbahçe Beko, 6-2'lik bir skor üstünlüğü yakaladı. Bunun üzerine Aslanlar'da Başantrenör Ertuğrul Erdoğan, erken molaya başvurdu. (8.20) Mola sonrasında Yiğit Arslan'ın üçlüğüyle aradaki fark 1 sayıya inse de, Nando De Colo ve Lorenzo Brown'ın hücumda ivmeyi yükseltmesi, oyunun kontrolünü tamamen Fener'e geçirdi. Sarı Kanaryalar, ilk 10 dakikayı 30-21 önde tamamladı. 

İkinci çeyrekte toparlanan Galatasaray, özellikle Daryl Macon ve Brock Motum'un skordaki kritik katkılarıyla maça tutunmaya devam etti. Ancak Fenerbahçe Beko, yüksek şut yüzdeleriyle oynadı ve skordaki üstünlüğünü korudu. %60 2 sayılık ve %50 3 sayılık basket yüzdeleriyle oynayan Sarı Kanaryalar, devre arasında soyunma odasına 51-47'lik üstünlükle gitti. 

Üçüncü çeyreğin ilk 4 dakikası, skor bakımından kısır geçti. Daha sonra her iki takım da hücumdaki tıkanıklıkları giderdi; ancak daha etkili şutlara imza atan Fenerbahçe Beko, son 10 dakikaya 73-63 önde girdi. Dördüncü çeyrekte de oyunu kendi kontrolünde ilerleten Sarı Kanaryalar, mücadeleden 93-81 galip ayrıldı. 

Finalde Darüşşafaka Tekfen'in rakibi olan Fenerbahçe Beko'da Nandol De Colo, 16 sayı, 7 asist ve 4 ribaundluk performansıyla maçın oyuncusu seçilirken, Lorenzo Brown ise 14 sayı ve 10 asistle double double yaptı. Üçüncülük için Anadolu Efes ile karşılaşacak olan Galatasaray'da Brock Motum, 16 sayı, 6 ribaund ve 3 asist kaydetti. 

Karşılaşmanın detaylı istatistikleri için tıklayınız. 

tübad 14. tübad mehmet baturalp turnuvası fenerbahçe beko galatasaray