Daçka'dan Bahçeşehir Koleji'ne geçit yok

ING Basketbol Süper Ligi'nin 6. haftasında Darüşşafaka Tekfen, Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda Bahçeşehir Koleji'ni konuk etti. Bu karşılaşma, aynı zamanda Başantrenör Kardeşler Selçuk Ernak ve Erhan Ernak'ı da karşı karşıya getirdi.

ING Basketbol Süper Ligi'nin 6. haftasında Darüşşafaka Tekfen, Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda Bahçeşehir Koleji'ni konuk etti. Bu karşılaşma, aynı zamanda Başantrenör Kardeşler Selçuk Ernak ve Erhan Ernak'ı da karşı karşıya getirdi.

Karşılaşmaya Bahçeşehir Koleji iyi başladı. Kırmızı Ejderhalar, Mangok Mathiang'ın boyalı alandaki etkili performansıyla, Darüşşafaka Tekfen karşısında fark oluşturdu. Mathiang'a JaJuan Johnson, Dwight Hardy ve Trae Golden'dan da sayı konusunda yardım bulan Bahçeşehir, 16-5'lik bir seri oluşturdu. (4.15) Daçka, aldığı mola sonrasında Doron Lamb'in art arda bulduğu basketlerle hücumda biraz daha toparlandı. Ancak Trae Golden ve Can Altıntığ'ın hücumu etkili bir şekilde ilerlemeye devam ettirdiği Bahçeşehir Koleji farkı korumayı başardı. Darüşşafaka Tekfen, çeyreğn son dakikasında savunmada baskı yapmaya başladı ve sertliğini arttırdı. Bu savunmada başarılı olan Kara Panterler, hızlı hücumları Bonzie Colson'ın basketleriyle tamamlayıp farkı 5 sayıya düşürdü. Ancak çeyreğin son basketi, bitime 8 saniye kala Cameron Clark'tan geldi. Bahçeşehir Koleji ilk 10 dakikayı 24-17 önde tamamladı.

Darüşşafaka Tekfen, ilk çeyreğin son dakikasında yakaladığı ivmeyi ikinci çeyreğin başlarında yükseltti. Cameron Clark'ın basketinden sonra 26-17 geriye düşen Kara Panterler, özellikle Sinan Güler'in etkili oyunuyla 12-2'lik bir seri yaptı ve 29-28 öne geçti. (6.32) Daha sonra Bonzie Colson ve Trae Golden'dan karşılıklı sayılar geldi. Çeyreğin televizyon molasına Daçka'nın 31-30'luk üstünlüğüyle girildi. (4.37) Bahçeşehir Koleji, mola sonrasında, Bonzie Colson'ın sportmenlik dışı faulü sonrasında, Altan Erol'un serbest atıştan 2'de 1 isabet kaydetmesiyle skora denge getirdi. Darüşşafaka Tekfen, sonraki Bahçeşehir hücumlarında top çaldı ve hızlı hücumları değerlendirerek 7 sayılık bir skor üstünlüğü yakaladı. (3.51) Bahçeşehir Koleji, top kayıplarından sonra durumu tersine çevirmeye çalıştı. Kırmızı Ejderhalar, JaJuan Johnson ve Dwight Hardy'nin sayı katkılarıyla farkı 2 sayıya düşürmeyi başardı. (2.10) Başantrenör Selçuk Ernak'ın aldığı mola sonrasında, çeyrek başındaki performansını yeniden ortaya koyan Darüşşafaka Tekfen, devre arasında soyunma odasına 45-40'lık üstünlükle gitti.

Üçüncü çeyreğin başlangıcı, ikinci çeyreğin başlangıcına benzer oldu. Fakat roller tersine gelişti. Johnny Hamilton'ın smacı ile başlayıp farkı 7 sayıya çıkaran Daçka'ya karşı 6-0'lı bir seri yapan Bahçeşehir Koleji, 6-0'lık bir seri ile arayı kapattı. (7.26) Darüşşafaka Tekfen, buna karşın skor üstünlüğünü korumayı başardı. Rekabetin ve sertliğin yükseldiği çeyrekte, Gary Browne ile son saniye basketi bulan Darüşşafaka Tekfen, son 10 dakikaya 61-59 önde girdi.

Dördüncü çeyreğin ilk 4 dakikası karşılıklı sayılarla geçerken, hücum avantajını iyi değerlendiren Daçka, televizyon molası sırasında 69-65 üstünlüğe sahip oldu. (4.49) Kıran kırana geçen mücadelede Bahçeşehir Koleji'nin öne geçmesine izin vermeyen Darüşşafaka Tekfen, Doğuş Özdemiroğlu'nun uzaktan attığı son saniye üçlüğü ile farkı bir kez daha 7 sayıya çıkardı ve karşılaşmayı 83-76 kazandı.

Ligdeki dördüncü galibiyetini alan Darüşşafaka Tekfen'de Bonzie Colson, 14 sayı ve Doğuş Özdemiroğlu 13 sayı ile takımlarının en skorerleri olurken çaldıkları 5'er topla da savunmada başarılı oldular. 6 maç sonunda galibiyet yüzü göremeyen Bahçeşehir Koleji'nde maçın en skorer ismi Cameron Clark, 16 sayı ve 7 ribaundla mücadele etti.

Karşılaşmanın detaylı istatistikleri için tıklayınız.

Bahçeşehir Koleji Bonzie Colson Cameron Clark Darüşşafaka Tekfen Doğuş Özdemiroğlu ING Basketbol Süper Ligi JaJuan Johnson Trae Golden