Barcelona derbiden galip çıktı

Coronavirüs salgını sonrasında yeniden başlayan Liga Endesa'da açılış Barça'dan geldi.

Dünyayı saran Covid 19 salgını nedeniyle ertelenen ve ligin devamı için kalan aşamada final grupları oluşturulan Liga Endesa'da 2019-2020 sezonu yeniden başladı. Günün ilk maçında Katalan ekipleri Barcelona ile Joventut Badalona karşı karşıya geldi.

Maça etkili başlayan Barcelona, 16-2'lik bir seri yakalasa da, Badalona'nın farkı ertimesini engelleyemedi. 2. çeyreğe 21-17 önde giren Barca, Victor Claver önderliğinde etkili bir oyun çıkardı ve devre arasında soyunma odasına 44-30'luk üstünlükle gitti.

Üçüncü çeyrekte Nikola Mirotic'in devreye girmesiyle farkı 15 sayının üzerine çıkaran Barcelona, son 10 dakikaya 74-57 önde girmeyi başardı. Ancak Joventut Badalona, Conor Morgan, Alen Omic ve Nenad Dimitrijevic'in çabalarıyla maça yeniden tutundu. Badalona maçın bitimine 9 saniye kala farkı 2 sayıya indirse de, tecrübesini konuşturan Barça, karşılaşmayı 96-92 kazandı

Final Etabı A Grubu'na galibiyetle başlayan Barcelona'da takımın en skorer ismi Nikola Mirotic 16 sayı, 4 ribaund, 2 asist ve 1 top çalma; Victor Claver ise 12 sayı, 6 ribaund, 3 asist ve 1 top çalma ile öne çıkan oyuncular oldu. Joventut Badalona'da maçın en skorer ismi Conor Morgan 21 sayı kaydetti.

Karşılaşmanın detaylı istatistikleri için tıklayınız.

ispanya liga endesa barcelona joventut badalona nikola mirotic victor claver conor morgan