Anadolu Efes'ten hem galibiyet hem rekor

Temsilcimiz, üst üste 9. maçını kazanarak kulüp rekorunu geliştirdi.

Temsilcimiz, üst üste 9. maçını kazanarak kulüp rekorunu geliştirdi.

THY EuroLeague'de Anadolu Efes, normal sezonun 24. maçında Zalgiris Kaunas ile karşılaştı.

Maça iyi başlayamayan Anadolu Efes, 3 buçuk dakikadan fazla bir süre sayı kaydedemedi ve basit hatalar yaptı. Zalgiris Kaunas ise, Edgaras Ulanovas ve Thomas Walkup ile 3 sayılık basketler buldu; sonrasında Nigel Hayes’in orta mesafeden kaydettiği isabetle 8-0’lık bir seri yaptı. (6.41) Zalgiris’in bu serisi, Tibor Pleiss’ın boyalı alandan attığı basketle sona erdi. (8-2, 6.26) Başantrenör Ergin Ataman, hücumdaki tıkanıklığı çözmek için, ilk 5’te başlattığı Rodrigue Beaubois ve James Anderson’ın yerine Vasilije Micic ve Krunoslav Simon’u oyuna soktu. Micic-Simon ikilisi, temsilcimizin toparlanmasında büyük rol oynadı. Lacivert Beyazlılar, zaman zaman öne geçse de, ilk 10 dakikayı 20-19 geride tamamladı.

İkinci çeyreğe Vasilije Micic ve Chris Singleton’ın 3 sayılık basketleriyle başlayan Anadolu Efes, Zalgiris karşısında 25-20’lik bir üstünlük yakaladı. Bunun üzerine Litvanya kaçak iddaa temsilcisinin başantrenörü Sarunas Jasikevicius’tan erken mola geldi. (7.57) Zalgiris Kaunas, moladan iyi bir şekilde döndü ve skorda 25-25’lik eşitlik sağladı. (6.41) Buna karşılık Lacivert Beyazlılar’da Rodrigue Beaubois devreye girdi. Ancak Zalgiris de hücumda K.C. Rivers’ın 3 sayılık basketleriyle karşılık verdi ve çeyreğin son 2 dakikasına doğru 40-35’lik bir skor üstünlüğü yakaladı. (2.12) çekişmeli geçen çeyreğin sonlarında Rivers ile hücum hakimiyeti kuran Litvanya temsilcisi, devre arasında soyunma odasına 43-40'lık üstünlükle gitti.

Üçüncü çeyreğin başlarında Tibor Pleiss, Zalgiris'in basketlerine karşılık veren isim olurken, akabinde ilk 2 çeyreğin suskun ismi Shane Larkin ve Vasilije Micic'ten sayılar geldi; Anadolu Efes skora denge getirdi. (48-48, 6.40) Lakin Zalgiris Kaunas, özellikle Edgaras Ulanovas ile hücumda etkili performansını sürdürdü. Litvanya temsilcisi, aradaki farkı 6 sayıya çıkarınca, temsilcimizden mola geldi. (52-58, 4.26) Mola sonrasında skor aralığını kaçak bahis siteleri için 9 sayıya yaklaştıran Zalgiris'e karşı taraftarının desteğiyle canlanan Efes, Shane Larkin'in çeyrek bitimine 3 buçuk saniye kala attığı 3 sayılık basketle aradaki farkı 'ye düşürdü.

Son 10 dakikaya 65-63 geride giren temsilcimiz, Shane Larkin'in devreye girmesiyle maça ortak olmayı sürdürdü. Dış atışlarda etkili olan Zalgiris Kaunas'un aradaki farkı açmasına izin vermeyen Anadolu Efes, 4 dakikadan kısa bir sürede arayı kapattı ve Sarunas Jasikevicius'u erken molaya sürükledi. (70-71, 6.19) Mola sonrasında 3 sayılık basket bulan Larkin, Lacivert Beyazlılar'ı 73-71 öne geçirdi. (5.42) Krunoslav Simon'un da hücumdaki desteğiyle oyunda hakimiyet kuran Efes, mücadeleyi 96-91 kazandı.

Bu sonuçla Anadolu Efes, ligdeki 21. galibiyetini alırken, THY EuroLeague'deki üst üste 9. maçını kazanarak kulüp rekorunu geliştirdi. Karşılaşmanın detaylı istatistikleri için tıklayınız.

anadolu efes THY EuroLeague Vasilije Micic Zalgiris Kaunas