A Grubu'nun liderlik maçında kazanan Barcelona

Katalan ekibi 3'te 3 yaparak liderliğe çıktı.

Liga Endesa’da günün maçında Barcelona, A Grubu’ndaki üçüncü maçında Kirol Bet Baskonia ile karşı karşıya geldi.

Kirol Bet Baskonia, maça Pierria Henry ile etkili başlasa da, daha sonra hücumdaki etkinliğini arttıran Barcelona, 6 sayılık bir skor üstünlüğü yakaladı. (13-7, 5.08) Ancak Başantrenör Dusko Ivanovic’in molası sonrasında Baskonia’nın sıkıntısı devam etti. Skor bakımından kısır geçen ilk çeyrek, Barça’nın 20-11’lik üstünlüğüyle tamamlandı.

Savunmadaki sertliğini ve başarısını hücuma da yansıtan Katalan ekibi, 2 dakikada aradaki farkı 2 katına çıkarmayı başardı. (26-13, 8.00) Ancak Baskonia, Shavon Shields’ın önderliğinde arayı kapatmaya başladı. Shields’ın skordaki katkısı, Bask ekibinin farkı 5 sayıya kadar indirmesini sağladı. (28-23, 5.32) Özellikle 3 sayılık atışlarda etkili olan Shields sayesinde oyuna tutunan Baskonia, zaman zaman öne geçse de, devre arasında soyunma odasına 42-39 geride gitti.

Üçüncü çeyreğe Kirol Bet Baskonia iyi başladı. Barcelona ise, neredeyse 4 dakika boyunca sayı bulamadı. Barca, Ante Tomic ile suskunluğunu bozmayı başardı ve geriye düşen Katalan ekibi, farkı 1 sayıya indirdi. (6.09, 45-44) Daha sonra karşılamada bir müddet üstünlük sık sık el değiştirdi.

Son 10 dakikaya 56-55 önde başlayan Baskonia karşısında Adam Hanga ile etkili olan Barcelona, skoru eşitledikten sonra Nikola Mirotic’in basketiyle 67-65 öne geçti. (5.43) Kalan sürede kontrolü ele geçiren Barça, karşılaşmayı 81-75 kazandı.

3'te 3 yaparak A Grubu'nda liderliği alan Barcelona'da Adam Hanga, 17 sayı, 7 asist, 2 ribaund ve 2 top çalma ile öne çıkarken, Nikola Mirotic de 13 sayı, 8 ribaund, 3 top çalma, 2 asist ve 1 blok kaydetti. Maçın en skorer oyuncusu Shavon Shields'ın 26 sayısı, Baskonia'nın galibiyeti için yeterli olmadı.

Karşılaşmanın detaylı istatistikleri için tıklayınız.

acb ispanya liga endesa barcelona baskonia dusko ivanovic cory higgins pierria henry shavon shields adam hanga nikola mirotic